Hoppa till huvudinnehåll

Ändrade planer: Kaapo Kakko står över NHL Combine-testlägret

Kaapo Kakko firar på scenen i Kajsaniemi.
Kaapo Kakko står över NHL Combine. Kaapo Kakko firar på scenen i Kajsaniemi. Bild: Lehtikuva Finlands herrlandslag i ishockey,Kaapo Kakko

Den färske ishockeyvärldsmästaren Kaapo Kakkos planer på att medverka i NHL Combine-testlägret i Buffalo har ändrats. NHL meddelar att Kakko hör till de inbjudna spelare som står över lägret.

NHL Combine som inleddes på måndagen är ett tillfälle då spelare inför NHL-draften genomför ett testläger, genomgår läkargranskningar och intervjuas av NHL-klubbarna. Till testlägret har kallats cirka 100 spelarlöften.

Hoppa över Twitterpostning

De flesta ishockeyexperter är överens om att Kakko blir vald som nummer ett eller två i draften, oberoende av vad som händer på NHL Combine. I så fall blir Kakkos NHL-klubb antingen New Jersey Devils eller New York Rangers.

Kaapo Kakko stod för sex mål i VM-turneringen där han var Finlands bästa målskytt. Kakko har också vunnit VM-guld i U18- och U20-åldersklasserna.

Den enda spelare som kan tänkas bli vald före Kakko är USA:s Jack Hughes, som ställer upp på lägret. Ingen finländare har ännu blivit vald som nummer ett i draften.

NHL-draften arrangeras i Vancouver under midsommarveckoslutet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport