Hoppa till huvudinnehåll

"Det var tårar och kalla kårar" - en emotionell Ville Pusa spelade in ny musik efter en paus på 15 år

Ville Pusa.
Ville Pusa utmanar Vegatoppen. Ville Pusa. Bild: Pete Anikari musiker,Ville Pusa

Det är nästan 15 år sedan vi hörde ny musik av Ville Pusa. Nu är det dags för nya låten Ödets land att utmana Vegatoppen.

Ville Pusa var ett stort namn i underhållningsbranchen under 90-talet. Allting började 1994 med succémusikalen Hype. Efter 216 slutsålda föreställningar inledde Pusa även sin musikaliska karriär.

Det blev fyra skivor och en mängd oförglömliga hits. Dessutom belönades Pusa med en Emma-statyett som årets nykomling 1998.

- I något skede blev jag trött och jag ville göra något annat. Många saker hände dessutom i privatlivet som gjorde att jag var tvungen att ta en timeout, berättar Pusa.

Fast han inte kommit ut med egen, ny musik har han varit väldigt aktiv under de senaste tio åren.

- Det har blivit många musikaler och dessutom medverkade jag i programmet Voice of Finland i sju år. Men nu kände jag att det är dags att stå på scen igen med egen musik, säger Pusa.

Vem är Ville Pusa?

  • Föddes 1971 i Göteborg
  • Inledde sin karriär i succémusikalen Hype
  • Fick en Emma-staty i kategorin årets inhemska nykomling 1998
  • Aktuell med låten Ödets land

Han ringde producenten Niklas Nylund och föreslog att de skulle testa att spela in några låtar. Under årens lopp hade han flera gånger fått frågan om när han skulle komma ut med ny musik.

När han väl stod i studion fick han en stor insikt.

- Det var magiskt! Som om vi fortsatte där vi slutade år 2004. Det var tårar och kalla kårar i sångbåset, säger Ville Pusa.

Han beskriver det som att träffa en gammal vän efter en lång tid och inse hur mycket man älskar vännen, som i det här fallet alltså var musiken.

- Nu är jag här för att stanna. Jag har redan flera låtar klara och jobbar på att komma ut med en skiva senare i år.

Dessutom ska det bli en turné i Finland i något skede.

- Jag brinner så enormt för det här just nu och är fantastiskt glad att vara tillbaka igen som soloartist, avslutar Pusa.

Vill du rösta på Ville Pusa och låten Ödets land så kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje