Hoppa till huvudinnehåll

Finlandssvenska bandet Crimson Peak går från klarhet till klarhet

Crimson Peak.
Crimson Peak utmanar Vegatoppen. Crimson Peak. Bild: Frida Lönnroos. musiker,crimson peak

Crimson Peak består av sex unga finlandsvenskar med starka rötter i de flesta av de finlandsvenska orterna runt om i landet. Nu är det dags för den tredje låten av den kritikerrosade gruppen.

- Vi har roligt tillsammans. Det är lätt att jobba då vi har en likadan vision om musik trots att vi lyssnar privat på många olika artister, berättar gruppens sångare Lina Sandvik.

Trots gruppmedlemmarnas varierande bakgrund träffades de alla vid Lärkkulla i Karis.

- Vi fick en idé om att starta en grupp och plötsligt märkte vi att det fungerade på rätt sätt, berättar gruppens gitarrist Yones Wilson.

Vilka är Crimson Peak?

  • Crimson Peak består av Elias Losinskij-Kovanko, Lina Sandvik, Daniel Strang, Yones Wilson, Emilia Lindblom och Daniel Illman
  • Gruppen bildades 2016 i Karis
  • Låten Mountainside valdes till årets finlandssvenska låt 2018
  • Aktuell med låten Come alive

- Come alive är vår tredje singel och är en energifylld, somrig låt som beskriver hur det känns att falla handlöst för någon, utan att själv kunna kontrollera det, säger Sandvik.

Crimson Peak är ett liveband och trivs bäst på scenen.

- Det ska bli otroligt kul att få framföra vårt material för vår publik i sommar. Vi har en hel del spelningar bokade för det här året. Vill man kolla in var man kan se oss så rekommenderar vi att man besöker crimsonpeak.fi, berättar Wilson.

Vill du rösta på Crimson Peak och låten Come alive så kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje