Hoppa till huvudinnehåll

Kvinna i Ekenäs simmade farligt långt ut – räddningsverket räddade henne

Sandstrand med mycket folk. Många badar i vattnet. En bit strandbyggnad i bakgrunden. En varm sommardag.
Det kunde ha gått dåligt för en kvinna i Ekenäs under natten till torsdagen. Sandstrand med mycket folk. Många badar i vattnet. En bit strandbyggnad i bakgrunden. En varm sommardag. Bild: Sofia Kajander / Yle Ekenäs,Strand,sommar,hav,knipan

Västra Nylands räddningsverk larmades under natten mellan onsdagen och torsdagen då en kvinna i Ekenäs sågs gå ner i vattnet vid Knipans badstrand och simma långt ut från stranden.

Då räddningsverket kom till platsen berättade den som larmade och övriga på plats att de förlorat ögonkontakten med kvinnan och misstänkte att hon kunde ha sjunkit under ytan.

Räddningsverkets ytbärgare simmade ut mot kvinnan.

Ögonvittnen på stranden och utomstående personer meddelade att de såg att kvinnan fortfarande var kvar på ytan och räddningsverkets ytbärgare lyckades hitta kvinnan.

Hon fördes i land med båt.

Kvinnan var något nerkyld och fördes till Raseborgs sjukhus för vård.

Räddningsverket beskriver olycksorsaken som "förhastat beteende". Vattnets temperatur och avståndet från stranden gjorde simturen farlig.

På plats fanns flera enheter från räddningsverket och ambulans och första hjälp. Gränsbevakningsväsendets patrullbåt användes.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland