Hoppa till huvudinnehåll

Landslagscomebacken dröjer för Roman Eremenko – ska opereras och missar kvalmatcher

Roman Eremenko.
Roman Eremenko har inte spelat för Rostov sedan början på maj. Roman Eremenko. Bild: Valery Matytsin/TASS/All Over Press Roman Eremenko

Roman Eremenko kommer inte att spela i de kommande EM-kvalmatcherna mot Bosnien-Hercegovina och Liechtenstein. Eremenko har haft problem med en höftskada hela våren och ska opereras.

I mitten av februari berättade förbundskaptenen Markku Kanerva att Roman Eremenko är tillgänglig för landslaget igen. Eremenko som då hade avtjänat sin dopningsdom var sugen på att representera Finland.

Då EM-kvalet drog igång i mars fanns Eremenko inte med i truppen och då hänvisade man till en höftskada. Samma skada stoppar nu också Eremenko från de två kommande kvalmatcherna i juni.

Enligt Bollförbundet ska Eremenko opereras för att bli kvitt skadan i ena höftböjaren som stört honom under våren. Eremenko har inte spelat för Rostov sedan början av maj.

Markku Kanerva kommer att presentera sin trupp till kvalmatcherna på fredag och förutom Eremenko saknar ytterligare två spelare. Fredrik Jensen och Thomas Lam missar matcherna på grund av vristskador.

Finland möter Bosnien-Hercegovina på hemmaplan i Tammerfors den 8 juni och Liechtenstein på bortaplan tre dagar senare.

Finland har inlett EM-kvalet med en seger och en förlust.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport