Hoppa till huvudinnehåll

Jevgenij Kuznetsov slipper straff efter knarkfilm: ”Vi accepterar hans förklaring”

Jevgenij Kuznetsov.
Jevgenij Kuznetsov. Jevgenij Kuznetsov. Bild: Randy Litzinger/Icon​ Sportswire ishockey,NHL,Jevgenij Kuznetsov

Varken ligan eller Washington Capitals kommer att vidta några åtgärder mot Jevgenij Kuznetsov. Den ryska stjärnan hamnade i blåsväder tidigare i veckan då en film publicerades där Kuznetsov satt med två linor vitt pulver framför sig.

Videon som uppges vara från förra sommaren började spridas på internet förra helgen. Washington Capitals startade en utredning mot Kuznetsov i tisdags och nu berättar klubben att ryssen inte kommer att straffas.

– Vi har träffat Jevgenij för att diskutera videon. Vi är besvikna över att han figurerar i videon men vi accepterar hans förklaring och ursäkt för att han försatt sig i en sådan situation.

– Jevgenij har varit en fantastisk spelare i klubben och vi förväntar oss att han ska ta lärdom av det här, skriver klubben.

Inte heller ligan kommer att gå vidare med ärendet.

– Kuznetsovs redogörelse stämmer med övrig information som vi samlat in. Vi anser att ärendet är avslutat, säger NHL-kommissionären Bill Daly.

Jevgenij Kuznetsov tar också tillfället i akt att be om ursäkt.

– Jag har aldrig använt droger och jag skulle vilja be om ursäkt till Capitals, till mina lagkamrater och till fansen för att jag försatte mig i den här situationen, säger han.

Läs mera:

NHL-stjärnan Jevgenij Kuznetsov fångad på knarkfilm – Washington Capitals utreder fallet

Efter Rysslands semifinalförlust mot Finland i ishockey-VM publicerades en video på sociala medier där Jevgenij Kuznetsov befinner sig på ett hotellrum med två linor vitt pulver framför sig.

Läs också