Hoppa till huvudinnehåll

Rondellen i Ekenäs centrum börjar byggas i juni

Flera bilar kör genom korsningen Raseborgsvägen-Flemingsgatan i Ekenäs.
Måndagen den 3 juni börjar arbetena med att bygga en rondell i korsningen Raseborgsvägen-Flemingsgatan i Ekenäs. Flera bilar kör genom korsningen Raseborgsvägen-Flemingsgatan i Ekenäs. Bild: Marica Hildén / Yle Ekenäs,Raseborg,Västnyland,raseborgsvägen-flemingsgatan

På måndag börjar arbetet med att bygga en rondell i centrum av Ekenäs. Rondellen torde vara klar till skolstarten i augusti.

I sommar byggs rondellen vid Raseborgsvägen-Flemingsgatan i Ekenäs, arbetena inleds på måndag (3.6).

Byggarbetena börjar med trädfällning, sedan breddas korsningsområdet på Raseborgsvägen. Jordbyggnadsarbeten utförs på Flemingsgatan på södra sidan av Raseborgsvägen.

Bussar och bilar får köra i korsningen

Den första etappen av Flemingsgatans gång- och cykelväg görs också, mellan Björknäsgatan och Ladugårdsgatan. Samtidigt breddas Ladugårdsgatan en del.

En gång- och cykelväg i Ekenäs.
De som cyklar och går i närheten av korsningen Raseborgsvägen-Flemingsgatan i Ekenäs, ska gå mot Seminarieskolan så att man inte rör sig i närheten av arbetena med rondellen. En gång- och cykelväg i Ekenäs. Bild: Marica Hildén / Yle Raseborg,Västnyland,Ekenäs,rondell

Bussar och personbilar kan även i fortsättningen köra genom korsningen. De som cyklar och går ska inte röra sig i korsningen.

Företaget A. Berglund är huvudentreprenör.

Allt klart inom tre till fyra år

Raseborgs tekniska nämnd godkände i mars förslaget till ny gatuplan för Ekenäs skolområde.

Gatuplanen omfattar Flemingsgatan, Ladugårdsgatan, Höijersvägen, Hedvig Sohlbergsgatan och Marknadsgatan.

Planen förverkligas etappvis inom tre till fyra år.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland