Hoppa till huvudinnehåll

5 toppgrejer för lördagskvällen: Vårens studenter, inget kunde stoppa den finländska hockeyns flowtillstånd, M/S Irmas vrak har hittats

Rosor, studentmössor och betyg.
Rosor, studentmössor och betyg. Bild: Yle/Jenny Blomqvist studenter,studentbetyg

Här kommer lite läsning för lördagskvällen.

Det här är dagen som många som skrivit studenten väntat på med spänning. Blev någon du känner student? Här kan du filtrera studentlistorna per kommun.

Allt föll på plats då Lejonen kapade hem VM-guldet i söndags. Samtliga spelare gjorde exakt vad som förväntades och inget kunde stoppa dem. I Lejonanalysen analyserar Christoffer Herberts den olidliga spänningen och lejonkungarna.

Ett av de stora finlandssvenska mysterierna är löst. År 1968 försvann skeppet M/S Irma norr om Åland och förde elva personer med sig i graven.Efter femtio år hittades skeppet – här kan du se bilderna.

Älskar du eller hatar du att vara på stugan? Stuglivet kan ha sina avigsidor. Familjemedlemmar som dyker upp utan att meddela i förväg, fulla ortsbor som jagar mitt i natten och fulla familjemedlemmar. Läs mer om läsarnas värsta minnen från stugan.

Behöver du en ny serie att titta på? Här kommer räddningen!Norsk-somaliske Abdi slits mellan kompisarna och familjens krav. Han ställs in för ett val som kan ändra hela hans liv.