Hoppa till huvudinnehåll

Elton John rasar mot Ryssland – alla gaysexscener och kyssar från ny film om superstjärnan raderade

Elton John (Taron Egerton) och John Reid (Richard Madden) sitter tätt tillsammans på en trappa och ler.
Elton John (Taron Egerton) och John Reid (Richard Madden) sitter tätt tillsammans på en trappa och ler. Bild: © 2018 Paramount Pictures. All Rights Reserved. Rocketman,Taron Egerton,Richard Madden

Samtliga sexscener mellan män i filmen "Rocketman", som handlar om Elton Johns liv, har klipps bort ur den ryska version av filmen. Elton John kritiserar beslutet och säger att han inte var medveten om att ett sådant beslut skulle fattas.

Enligt Elton John är det sorgligt att kärleken mellan två personer inte accepteras på alla ställen i världen.

Elton John och skaparna av filmen Rocketman, som nyss nått biosalonger världen över, framförde ett uttalande efter att ryska medier rapporterade att alla scener där sex mellan män visas, samt vissa scener med narkotikaanvändning, har klippts bort.

Samtliga kyssar mellan män har också klippts bort.

– Vi motsätter oss i starkast möjliga ordalag beslutet att tillfredsställa lokala lagar och censurera "Rocketman" på den ryska marknaden, skriver de.

Elton John och Taron Egerton på premiären av Rocketman.
Elton John och Taron Egerton som spelar sångaren i filmen Rocketman. Elton John och Taron Egerton på premiären av Rocketman. Bild: 2019 BACKGRID, Inc./All Over Press Elton John,Rocketman,Taron Egerton

"Sorglig avspegling av den delade värld vi lever i"

Enligt tidningen Moscow Times ska det handla om ungefär fem minuter av filmen som har klippts bort.

– Det faktum att den lokala distributören har editerat bort vissa scener, och nekar publiken möjligheten att se filmen som den är menad, är en sorglig avspegling av den delade värld som vi fortfarande lever i, skriver John i uttalandet.

Hoppa över Twitterpostning

Elton John har tidigare uttryckt sin ilska över ryska lagar som försvagar homosexuella personers ställning.

Källor: Reuters, AP

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes