Hoppa till huvudinnehåll

Andy Ruiz stod för jätteskräll – knockade obesegrade Anthony Joshua

Anthony Joshua med mästerskapsbälte.
Anthony Joshua förlorade sina bälten (arkivbild). Anthony Joshua med mästerskapsbälte. Bild: EPA-EFE / All Over Press boxning,Anthony Joshua

Anthony Joshua är besegrad för första gången. Brittens första match på amerikansk mark slutade i proffskarriärens första förlust. Istället är Andy Ruiz ny tungviktsvärldsmästare efter teknisk knockout.

Amerikanen Andy Ruiz blev klar för matchen mot Joshua för endast en månad sedan, detta efter att den ursprungliga motståndaren Jarrell Miller åkt fast för dopning.

Joshua var inför matchen obesegrad på proffsnivå och hade världsmästarbältena i WBA, WBO, IBF och IBO i sin ägo.

Dessa bälten tillhör nu Andy Ruiz. Skrällsegern i New York blev ett faktum i den sjunde ronden.

Den tio centimeter kortare Ruiz hade fått Joshua på fall två gånger i den tredje ronden och i den sjunde ronden slogs Joshua ned igen. Efter den fjärde nedslagningen i matchen tog sig Joshua inte upp mera och Ruiz tilldelades segern på teknisk knockout.

– Det här känns bara så bra. Det här är vad jag har drömt om, det här är vad jag har arbetat hårt för. Jag kan inte tro att mina drömmar har blivit sanna, sade Ruiz enligt AP efter matchen.

Ruiz har nu 33 vinster och en förlust.

– Boxning är en tuff sport. Jag har tränar målmedvetet, idag blev jag besegrad av en bra boxare. Det ska bli intressant att se hur långt han kan nå, kommenterade Joshua efter matchen enligt Reuters.