Hoppa till huvudinnehåll

Jaro gjorde sitt yttersta för att stjäla poängen i Åbo – men ett hattrick av Espinosa gav TPS segern

Johan Brunell och Eliecer Espinosa.
Johan Brunells Jaro åkte på stryk mot hattrickhjälten Eliecer Espinosa och TPS. Johan Brunell och Eliecer Espinosa. Bild: Yle / Mattias Simonsen FF Jaro,Turun Palloseura (fotboll),Johan Brunell,Eliecer Espinosa

Ett toppmöte stod på schemat i herrarnas division 1 då TPS stod värd för FF Jaro på Kuppis fotbollsstadion. Tabelltvåan såg ändå till att poängen stannade i Åbo efter att ha vänt ett 1–2-underläge till en 3–2-seger i andra halvlek.

TPS fick en drömstart på matchen då Eliecer Espinosa pangade in 1–0 redan i den fjärde spelminuten.

Gästerna från Jakobstad kom ändå snabbt in i matchen och hade efter en snygg nick av Severi Kähkönen och ett kontringsmål av Jahir Barraza vänt matchen till 2–1 i tid till halvtidspausen.

Jahir Barraza firar mål.
Jahir Barraza firar sitt mål. Jahir Barraza firar mål. Bild: Yle / Mattias Simonsen FF Jaro,Jahir Barraza

Men Åbolaget kom igen – med besked.

Espinosa kvitterade först matchen med en halv timme på klockan. Tio minuter senare steg colombianen fram igen, fullbordade sitt hattrick och spikade slutsiffrorna till 3–2.

För TPS var segern den fjärde på fem matcher efter att ha åkt på förlust i den senaste drabbningen, medan Jaro samtidigt har gått fem matcher utan en enda trepoängare.

Tabelltrean AC Oulu klarade ändå inte av att rycka ifrån fyran Jaro allt för mycket då hemmamatchen mot MyPa slutade 0–0.

Tränarbytet gav utdelning för KPV

I Esbo räckte ett mål av Simo Roiha till för gästande KPV. FC Honka föll med uddamålet och Karlebyklubbens nya chefstränare Niko Kalliokoski fick en smakstart på sin sejour vid rodret.

Segern var KPV:s första för säsongen.

– Det här har vi väntat på. Inledningen på säsongen har varit utmanande. Det här betyder mycket för oss, säger KPV-lotsen efteråt enligt STT.

Bortaseger blev det också i Mariehamn, där ett decimerat IFK fick se sig slaget med 1–0 av FC Lahti.

Det var Gael Junior Etock som stod för målet i den femte tilläggsminuten. Dylan Murnane hade knappa halvtimmen tidigare dragit på sig sitt andra gula kort för kvällen och blev utvisad.

Segersiffrorna stavades 0–1 också i KuPS, där SJK stal poängen efter ett mål av Denys Oliynyk.

Resultat:

Fotbollsligan
FC Honka – KPV 0–1 (0–1)
IFK Mariehamn – FC Lahti 0–1 (0–0)
KuPS – SJK 0–1 (0–1)

Ettan
AC Oulu – MyPa 0–0
TPS – FF Jaro 3–2 (1–2)
TPV – AC Kajaani 1–1 (0–1)