Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen och Peers fick ge sig i åttondelsfinalen – amerikansk-brittiska paret krossade drömmen om en ny Grand Slam-titel

John Peers och Henri Kontinen, våren 2017.
John Peers och Henri Kontinen i farten. John Peers och Henri Kontinen, våren 2017. Bild: Buzzi / All Over Press Henri Kontinen,John Peers

Det såg lovande ut, men till slut blev det ändå en tung förlust för Henri Kontinen och hans dubbelpar John Peers i Franska öppna. Rajeev Ram och John Salisbury knep segern med 2–1 i set efter tiebreak.

Det var inte Henri Kontinens dag på söndagen.

Efter att han tillsammans med sin australiensiska dubbelpartner John Peers tagit hem första set med klara 6–3 kom motståndarna Rajeev Ram och John Salisbury in i matchen.

Den amerikansk-brittiska duon tog hem set nummer två med 6–3 och Kontinen såg slarvig ut på planen.

Tredje och avgörande set blev sedan jämnt och nervigt. Varken Kontinen och Peers eller Ram och Salisbury lyckades breaka och det var således tiebreak som fick avgöra åttondelsfinalen.

Där tappade Kontinen touchen med sina servar totalt och stod för två avgörande dubbelfel då matchens öde stod på spel.

Slutsiffrorna skrevs 6–3, 6–3, 6–7 (5–7).

– Små marginaler i dag. Vi hade lägen att avgöra, men utnyttjade dem inte. En tiebreak är sedan en tiebreak. Det är fråga om några poäng. Men vi var inte tillräckligt bra i dag, summerar Kontinen efteråt för STT.

– Men det är inte fråga om liv och död. Det är bara sport. Förstås grämer det speciellt då det var så pass tajt och dessutom i en Grand Slam. Men man kan inte göra något åt det. Nu blickar vi framåt, säger Kontinen.

Han hyllar motståndarna.

– Rami har erfarenhet och Salisbury är på väg uppåt. Vi förlorade mot dem i Miami och nu igen i Paris. Tredje gången gillt för oss, hoppas jag.

I kvartsfinalen ställs Ram och Salisbury mot oseedade Jeremy Chardy och Martin Fabrice.

Artikeln uppdaterad med kommentarer av Henri Kontinen klockan 21.15.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport