Hoppa till huvudinnehåll

Är du vår nya profil och some-redaktör - har du stenhård koll på vad som trendar bland de unga?

Fem unga tittar ner i kameran och lägger tummen upp.
Fem unga tittar ner i kameran och lägger tummen upp. Bild: Mostphotos / lev dolgachov ungdomar,tonåring,Tummen upp

Har du stenhård koll på sociala medier och vad man går igång på som ung idag?
Har du högstadietiden i starkt minne och vet vad som trendar hos kidsen i den åldern?
Är du kanske vår nya youtube-profil?

Då ska du skicka in din ansökan genast via denna länk!
Svenska Yle söker nämligen nya medarbetare.

Svenska Yle Barn utvidgar sitt team vad gäller innehåll för tonåringarna och söker en frilansredaktör som är bra på att skapa innehåll som engagerar den unga finlandssvenska publiken.

Du kommer framför allt att jobba med sociala medier och får gärna själv vara ansiktet utåt på avdelningens some-konton, som du har ansvar för.

Du kan sociala medier utan och innan och oberoende av plattform så vet du hur man engagerar en publik. Du kan skapa diskussion, vet vad alla pratar om just nu och vad som trendar. Du är också nyfiken på att testa nya metoder och sätt att göra innehåll på olika plattformar.

Du ska ha öga för det visuella och kunna berätta saker på ett innovativt sätt med hjälp av t.ex. bild, text, video och grafik. Kunskaper i grafiskt arbete är ett plus. Vi värdesätter journalistiskt kunnande och tidigare erfarenheter av innehållsarbete mot en ung publik.

Är du personen vi söker?

Skicka med en kort presentationsvideo av dig själv (30sek-1min) och länkar till relevanta arbetsprov och/eller din/a some-kanaler.

Arbetsort är Helsingfors, anställningen är på visstid 1.9-31.12.2019, med möjlig förlängning på ett år.

Ansökningstiden tar slut 12.6.

Om du har frågor, kontakta Teen producenten Elvira Törnqvist-Raikaa (elvira.tornqvist(a)yle.fi), tel: 040 559 7169 eller Svenska Yle Barns ansvariga producent Mikaela Sonck (mikaela.sonck(a)yle.fi).

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Vilda 5 år, unik och finlandssvensk

  Hon är huvudkaraktär i en ny serie som ingår i BUU-klubben.

  Ingen annan erbjuder finlandssvenska tv-serier där finlandssvenska småbarn känner igen sig och hör sitt eget språk. Därför visar BUU-klubben just nu två helt nya sådana: Vilda och Tandfen.

 • Dansarna för MGP 2019

  Dansarna har valts ut för MGP 2019.

  De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

Nyligen publicerat - Barn

 • Milla: Finalist i MGP 2019

  Milla Pirjetä är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Milla Pirjetä är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Isabel: Finalist i MGP 2019

  Isabel Rautamo är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Isabel Rautamo är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Ida: Finalist i MGP 2019

  Ida Mansikka är en av finalisterna i Melodi Grand Prix 2019.

  10-åriga Helsingforsbon Ida Mansikka är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Dansarna för MGP 2019

  Dansarna har valts ut för MGP 2019.

  De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • No Wifi: Finalist i MGP 2019

  Melvin Nordman och Oliver Svarvar finalist i MGP 2019.

  Duon No Wifi, som består av 12-åriga Melvin Nordman och 11-åriga Oliver Svarvar från Närpes, är en av finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Ollie: Finalist i MGP 2019

  Oliver "Ollie" Takanen är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Oliver "Ollie" Takanen är 13 år och bor i Karleby. Han är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Siri: Finalist i MGP 2019

  Siri Norrgård är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Siri Norrgård är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • The L.A.W.: Finalist i MGP 2019

  Loke, Alvar och Wilson är en av finalisterna i MGP 2019.

  Trion The L.A.W., som består av Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.