Hoppa till huvudinnehåll

Hela Yle Arenans innehåll nu tillgängligt inom EU med mobil eller pekplatta

Användningen av Yle Arenans innehåll inom EU-länderna underlättas nu ytterligare. Du kan ta del av innehållet genom att logga in på ditt Yle-konto och bekräfta att din hemort är belägen i Finland.

Yle genomförde i december 2018 EU:s portabilitetsförordning som möjliggör användningen av Yle Arenans innehåll inom EU-området. Sedan dess har det varit möjligt att ta del av Arenans videoinnehåll genom Yle Arenan-appar. Nu utökas utbudet när Arenans samtliga innehåll, även audioutbudet, blir tillgängliga i mobilapplikationerna.

“Nu är det möjligt att ta med sig alla Yles innehåll när man reser. Audiolyssnandet ökar ständigt, och det är numera även möjligt att lyssna på audio inom EU-området“, säger utgivningsdirektör Ismo Silvo.

Innehållen fungerar i de nyaste versionerna av Yle Arenan för iOS och Android, som finns att ladda ner avgiftsfritt i tillverkarnas appbutiker.

Uppskattningsvis i slutet av år 2019 blir det möjligt för finländare som reser inom EU att ta del av hela Arenans innehåll via webbläsare.

Innehållet på Yle Arenan kan fortsättningsvis även användas utan inloggning. Över 80 procent av Arenans audio- och videoinnehåll är fritt tillgängligt överallt i världen.

Hur görs en stark autentisering?

För att kunna ta del av Arenans innehåll inom EU-området bör användaren logga in med ett Yle-konto och bekräfta sin permanenta hemort i Finland. Uppgifterna om hemort hämtas från Befolkningsregistercentalen via Suomi.fi-tjänsten med hjälp av antingen bankkoder, mobilcertificat eller ett elektroniskt id-kort.

Yle sparar inte uppgifter om användarens hemort, personsignum eller annan information. Du behöver bara bekräfta din hemort en gång.

Yle-kontot är ett avgiftsfritt och säkert sätt att logga in på Yles tjänster.

Bild med text: Med Arenan-appen kan du ta del av alla Arenans innehåll när du reser inom EU. Genom webbläsaren kan du ta del av de innehåll på Arenan som kan ses i hela världen. Logga in med ditt Yle-konto och bekräfta att din hemort är belägen i Finland.
Bild med text: Med Arenan-appen kan du ta del av alla Arenans innehåll när du reser inom EU. Genom webbläsaren kan du ta del av de innehåll på Arenan som kan ses i hela världen. Logga in med ditt Yle-konto och bekräfta att din hemort är belägen i Finland. Bild: Yle Yle Arenan