Hoppa till huvudinnehåll

Kvitterat i NBA:s finalserie – Golden State vann inledningen av den tredje perioden med 18–0 och tog en knapp seger

Kyle Thompson försöker dribbla bort Serge Ibaka.
Kyle Thompson försöker dribbla bort Serge Ibaka. Kyle Thompson försöker dribbla bort Serge Ibaka. Bild: EPA-EFE/WARREN TODA/AOP Klay Thompson,Serge Ibaka

Den stora förhandsfavoriten i basketligan NBA:s finalserie Golden State låg risigt till i den andra finalmatchen. Toronto hade strax före halvtid en tiopoängsledning och hade med en seger tagit ledningen med 2–0 i matcher. Toronto tappade ändå greppet totalt efter pausvilan och kom aldrig i kapp Golden State.

Den första perioden som Toronto vann med 27–26 var oerhört jämn. I den andra perioden drog Toronto upp ett försprång och ledde som bäst med tolv poäng, 47–35. Med en minut kvar till pausvilan var Torontoledningen 58–48 men Golden State avslutade starkt och halvtidssiffrorna skrevs 59–54.

Det tog smått otroliga 05:50 för Toronto att göra sina första poäng i den tredje perioden. Det stod redan hela 72–59 till Golden State, som vann inledningen av den tredje perioden med hela 18–0, då Fred VanVleets (Toronto) trepoängsskott hittade rätt.

– Vi hade där fyra-fem givna lägen att göra poäng men kammade noll, sade Torontotränaren Nick Nurse efter matchen enligt nyhetsbyrån AP.

Kommer du att se inledningen i den tredje perioden på video?

– Jag är väl tvungen men kommer nog inte att njuta av det.

Golden State släppte aldrig taget om ledningen trots att Toronto kom nära i slutet av matchen. Danny Green i Toronto reducerade till 104–106 då 27 sekunder återstod men Andre Iguodala punkterade matchen med sin trea med sekunder kvar.

– Vår defensiv avgjorde. Det krävdes ett mästerskapsförsvar och vi visade upp en mästerskapsdefensiv, tyckte Golden State-tränaren Steve Kerr.

USA:s tidigare president Barack Obama följde matchen.
USA:s tidigare president Barack Obama följde matchen. USA:s tidigare president Barack Obama följde matchen. Bild: EPA-EFE/ANDREJ IVANOV/AOP Barack Obama

Golden State tvingades igen klara sig utan sin storstjärna Kevin Durant, men vann med 109–104 och kvitterade till 1–1 i segrar. Kyle Thompson, som var poängbäst i bortalaget med 25 poäng, och Kevon Looney tvingades utgå.

Fyra segrar krävs för att vinna mästerskapet och nästa match spelas i Oakland natten till torsdag finsk tid.

Resultat:

Toronto – Golden State 104–109
TOR: Kawhi Leonard 34/14
TOR: Fred VanVleet 17/4
TOR: Kyle Lowry 13/1

GSW: Klay Thompson 25/5
GSW: Stephen Curry 23/3
GSW: Draymond Green 17/10

Finalserien står 1–1 i matcher.