Hoppa till huvudinnehåll

Den försvunne mannen i Malax har hittats omkommen

Personer med hundar från frivilliga räddningstjänsten är ute på efterspaning i Malax skärgård.
Personer med hundar från frivilliga räddningstjänsten sökte efter mannen i Malax skärgård. Personer med hundar från frivilliga räddningstjänsten är ute på efterspaning i Malax skärgård. Bild: Yle/Hans-Mikael Holmgren Frivilliga räddningstjänsten,malax

Under tisdagsförmiddagen hittades den man som som anmäldes försvunnen i Malax skärgård 28 maj. Mannen hittades omkommen i vattnet vid Galtagrund, Klockarisskäret i Malax.

Lördagen den 26 maj begav sig mannen född 1992 ut med båt i Malax skärgård. Två dagar senare, 28 maj, anmäldes han försvunnen. Samma dag hittades hans båt sjunken.

Efterspaningar inleddes genast och kort därefter tog polisen över efterspaningarna. Både myndigheter och frivilliga har deltagit i efterspaningarna, totalt omkring 200 personer.

Frågor som inte får svar

Polisen kommer nu att utföra en dödsorsaksutredning i ärendet. Många frågor har ställts kring vad som ledde till att mannens båt sjönk. Enligt polisen är det frågor som troligtvis aldrig kommer att få svar i och med att inga ögonvittnen finns.

I polisens utredning har det redan framkommit att mannen hade problem med båtens motor. Därtill var båten troligtvis tungt lastad med byggnadsmaterial före den sjönk.

Man har dock inte hittat det byggnadsmaterial som mannen transporterade i båten.

Blåste hårt vid försvinnandet

Vid samma tidpunkt som mannnens telefonsignal försvann från telefonnätet blåste det hårt i havsområdet.

Polisen riktar ett stort tack till alla frivilliga som ställt upp och deltagit i efterspaningarna. Polisen tackar också myndigheterna, bland annat gränsbevakningen som hjälpt till under arbetets gång.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten