Hoppa till huvudinnehåll

Engelska uppgifter: Premier League-klubb är ute efter Glen Kamara – Östersunds tidigare succétränare är förtjust i den finska landslagsmittfältaren

Glen Kamara spelar klubbfotboll i skotska Rangers.
Glen Kamara spelar klubbfotboll i skotska Rangers. Glen Kamara spelar klubbfotboll i skotska Rangers. Bild: Malcolm Mackenzie/ProSports/REX/All Over Press Glen Kamara

Tränaren Graham Potter tog över Premier League-laget Brighton för två veckor sedan och har inlett lagbygget inför nästa säsong. Enligt Teamtalk vill han värva Rangersduon James Tavernier och Glen Kamara. Kamara har spelat i den skotska storklubben sedan början av året.

Den finska landslagsmittfältaren Kamara flyttade i januari från Dundee till Rangers och knep en andraplats i ligan med sitt nya lag.

Brighton får spela kvar i Premier League trots en svag avslutning på säsongen. Cardiff som degraderades tog 34 poäng och Brighton som lade beslag på den sista platsen på torr mark skrapade ihop 36 poäng.

Från Allsvenskan till Premier League

Graham Potter tränade det svenska laget Östersund 2010–18 och tog bland annat laget till Europa League-sextondelsfinal säsongen 2017–18.

För ett år sedan kom Potter till Championshipklubben Swansea. Swansea slutade tia efter en stark säsong, vilket väckte intresse hos Premier League-klubben Brighton som bestämde sig för att sparka Chris Hughton efter säsongen.

Brighton och Swansea kom snabbt överens om en övergång. Det är den nya tränarens intresse för Kamara som gör att 23-åringen är aktuell för en Premier League-flytt. Enligt Teamtalk ska Potter nämligen redan under sin tid i Swansea ha visat intresse för Kamara.

Rangers lagkapten Tavernier är en 27-årig högerback som har representerat den skotska klubben sedan sommaren 2015.