Hoppa till huvudinnehåll

Jakobstadsbyggda lyxbåten som föll av däck har bärgats utanför Mallorca

En stor segelbåt som åker i vattnet med ett 20-tal människor som sitter längs med relingen.
My Song byggdes i Jakobstad 2016 av Baltic Yachts. En stor segelbåt som åker i vattnet med ett 20-tal människor som sitter längs med relingen. Bild: Baltic Yachts Baltic Yachts,Jakobstad,my song

Den Baltic Yachts-byggda segelbåten som föll överbord från ett lastfartyg utanför Mallorca i slutet av maj har nu bärgats. Det rapporterar Superyacht Times.

Olyckan skedde i slutet av maj innan lastfartyget nådde staden Palma på Mallorca. Den nästan 40 meter långa segelbåten som byggdes 2016 i Jakobstad skulle transporteras till en regatta i Italien.

Enligt fraktföretaget var det båtens transportvagga på lastfartyget som brast under transporten och gjorde att segelbåten föll överbord.

På tisdagen bärgades båten som går under namnet My Song och transporterades in till staden Palmas hamn. Båten har omfattande skador visar bilder på Superyacht Times hemsida.

Baltic Yachts har en reparationsverkstad i Palma och kommer att stå till tjänst om så önskas, uppger vd Henry Hawkins för Superyacht Times.

Nu är det upp till båtens ägare Pier Luigi Loro Piana och försäkringsbolaget att avgöra vad som ska göras med segelbåten.