Hoppa till huvudinnehåll

Tre aspirerande tekniska chefer ett för litet antal för Pargas stad – förlänger ansökningstiden med några veckor

Pargas stadsvapen mot en gråbrun vägg.
Arkivbild. Pargas stadsvapen mot en gråbrun vägg. Bild: Amanda Vikman/Yle Pargas

Tre personer vill bli teknisk chef i Pargas. Men det är för få, åtminstone ur stadens perspektiv. Därför förlänger staden nu ansökningstiden med några veckor. Det säger inget om de som nu sökt jobbet, de är fortfarande med i racet, intygar ändå personalchef Peter Lindroos.

Enligt Lindroos kom man helt enkelt fram till att det fanns tid att förlänga ansökningen.

- Tre sökande är helt enkelt i det minsta laget för en så viktig post, säger han.

Åbo Underrättelser rapporterade tidigare att den nuvarande tekniska chefen Ted Bergman inte är en av dem som sökt jobbet. Det tror Lindroos att kan ha påverkat mängden ansökningar.

- Men nu när han har gått ut i media och berättat om sina planer så hoppas vi att det finns personer som valt att inte söka på grund av att de räknat med att den nuvarande chefen får jobbet, som ändrar sig, förklarar han.

Dessutom har intervjugruppen som ansvarar för rekryteringen kommit fram till att staden inte utnyttjat bland annat Pargas egna sociala medie-konton tillräckligt bra under ansökningsprocessen.

- Vi vill få ut annonsen i så många kanaler som bara möjligt, säger Lindroos.

- Helt ärligt talat var vi lite överraskade av hur litet intresset var. Det här är ändå i mitt tycke toppjobbet inom den här sektorn i vår region. Ett väldigt brett fält med ansvar för allt från parker till teknik – det mest intressanta jobbet, fortsätter han.

Brett ansvar

Enligt arbetsbeskrivningen i annonsen hör det till tekniska chefens helhetsansvar att ”leda och utveckla de tekniska stödfunktionerna. Till helheten hör servicetjänster, vattentjänster, trafikleder, parker, allmänna områden och idrottsanläggningar.”

Dessutom koordineras största delen av stadens investeringsprojekt av tekniska chefen. Dessutom är chefen föredragande i de ansvariga politiska organen.

Kan problemet då vara att arbetsuppgiften är för krävande?

- Nej det tycker jag inte. För rätt person är det här rätt jobb, säger Lindroos.

Man kan söka jobbet fram till 17.6. Enligt Lindroos har två av de tre sökande redan intervjuats.