Hoppa till huvudinnehåll

Sjundeås bollhall i eländigt skick - stänger för gott på söndag

Sjundeå gamla bollhall.
Den gamla trotjänarens fogar håller inte längre. Sjundeå gamla bollhall. Bild: Yle/Marica Hildén Sjundeå,sjundeå gamla bollhall

Sjundeå kommuns gamla bollhall stänger för gott den 9 juni. Byggnaden har nämligen visat sig vara farlig att vistas i till följd av åtskilliga brister i säkerheten.

Efter att man gjorde en bedömning av bollhallens säkerhet kunde det konstateras att hallen bör tas ur bruk omgående. Inspektionen visade på betydande brister i byggnadens säkerhet. Brandsäkerheten är inte på tillräcklig nivå och dessutom lever inte flera av hallens byggnadsdelar och fogar upp till dagens standard.

På flera håll belastas också tak och väggar för mycket. Byggnaden behöver omfattande reparationer om den ska tas i bruk igen, men det anses inte ekonomiskt lönsamt. Istället flyttar hallens verksamhet till mån av möjlighet till andra lokaler fram tills att den nya idrottshallen i skolcentret blir klar.

Flyttar till andra lokaler

Alla beviljade tider för sommaren flyttar till Sjundeå Svenska skola. Enstaka turer kan ändå komma att annulleras på grund av att de krockar med annat. Mera information ges direkt till de berörda. Höstens turer måste ansökas om på nytt.

Förutom skolans lokaler så kommer man även att använda sig av den nya allaktivitetshallen.

Kommunen kommer inte att erbjuda någon ersättande konditionssal.