Hoppa till huvudinnehåll

Hamilton och Bottas satte tonen direkt i Montreal – Räikkönen inledde helgen starkt

Valtteri Bottas och Lewis Hamilton skakar hand.
Valtteri Bottas och Lewis Hamilton skakar hand. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Formel 1,Valtteri Bottas,Lewis Hamilton

Lewis Hamilton och Valtteri Bottas var nästan en sekund snabbare än Charles Leclerc under det första träningspasset i Montreal. Sebastian Vettel förlorade med över en sekund till Mercedesförarna medan Kimi Räikkönen kan vara nöjd med sitt träningspass.

Mercedes har varit fullkomligt överlägsna under starten av den här säsongen. Lewis Hamilton har vunnit fyra tävlingar och Valtteri Bottas två.

Till helgens tävling i Montreal kommer Mercedes med en ny motor och dominansen ser ut att fortsätta. Hamilton och Bottas var i en klass för sig under det första träningspasset.

VM-ledaren Hamilton klockades för 1.12,767 i dag och besegrade Bottas med 15 hundradelar. Efter Mercedes var avståndet till följande bil långt, väldigt långt.

Ferrari har en del att fundera på

Mercedesförarna var nästan en sekund snabbare än dagens trea Charles Leclerc i Ferrari. Sebastian Vettel klockades för femte tid i dag och var över sekunden långsammare än Hamilton.

Ferrari behöver ett lyckat veckoslut i Montreal för att hålla kampen om konstruktörsmästerskapet vid liv. Banan i Montreal borde passa stallet väldigt bra men just nu har man mycket att fundera på.

Kimi Räikkönen som haft det motigt i de två senaste tävlingarna gjorde ett starkt träningspass i dag. Räikkönen hade den sjätte snabbaste tiden och var bara fyra hundradelar långsammare än sin tidigare stallkamrat Vettel.

För Antonio Giovinazzi gick det betydligt sämre. Då en dryg halvtimme återstod att köra snurrade han och slog i muren. Alfa-föraren kunde inte köra vidare och slutade på 14:e plats i det första träningspasset.

Hoppa över Twitterpostning

Resultat, FP1:

1. Lewis Hamilton Mercedes 1.12,767
2. Valtteri Bottas Mercedes +0,147
3. Charles Leclerc Ferrari +0,953
4. Max Verstappen Red Bull +0,988
5. Sebastian Vettel Ferrari +1,138
6. Kimi Räikkönen Alfa Romeo +1,178
7. Carlos Sainz McLaren +1,206
8. Daniel Ricciardo Renault +1,356
9. Sergio Perez Racing Point +1,405
10. Kevin Magnussen Haas +1,435

Läs också

Nyligen publicerat - Sport