Hoppa till huvudinnehåll

Jesse Puljujärvi redo att tacka för sig i Edmonton – tror på klubbyte till hösten

Jesse Puljujärvi har stått för en poäng denna NHL-höst.
Jesse Puljujärvis kontrakt med Edmonton går ut om några veckor. Jesse Puljujärvi har stått för en poäng denna NHL-höst. Bild: imago/osnapix/ All Over Press Jesse Puljujärvi

Efter tre säsonger i Edmonton Oilers organisation börjar Jesse Puljujärvi fundera på ett miljöombyte. 21-åringen hoppas att han är kvar i Nordamerika då nästa säsong kör igång men knappast i Edmonton. Förmodligen blir det ett klubbyte, säger han till Iltalehti.

Förväntningarna var stora på Jesse Puljujärvi då han draftades av Edmonton Oilers som fjärde spelare 2016. Men den reslige anfallaren har haft en tung tid i klubben och svårt att hitta sin plats.

Det har blivit spel både i NHL och AHL och poängproduktionen har varit svag. Jesse Puljujärvi har gjort 37 poäng på 139 matcher i NHL. I AHL är hans saldo 37 poäng på 53 matcher.

Den första juli blir ”Pulju” begränsad fri agent (RFA) vilket betyder att Edmonton som äger hans rättigheter bibehåller möjligheten att förlänga kontraktet. Blir det ett klubbyte i NHL har Edmonton rätt till kompensation.

– Förmodligen blir det ett klubbyte. Jag vet inget om nästa klubb än, det är saker som kan ta tid, säger Puljujärvi i en intervju för Iltalehti.

Jesse Puljujärvi mot Vancouver Canucks.
Puljujärvi har gjort 37 poäng på 139 matcher för Edmonton Oilers. Jesse Puljujärvi mot Vancouver Canucks. Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi,Edmonton Oilers

NHL går före KHL

Intresse för Puljujärvi lär finnas i KHL där Torpedo Nizjnij Novgorod äger hans rättigheter men 21-åringen vill inte ge upp NHL-drömmen.

– Jag vill stanna i NHL, det är definitivt förstavalet. Jag har inte tänkt så mycket på ett klubbyte utan valt att fokusera på det väsentliga. Det viktigaste är nu att få kroppen i skick, säger han.

Puljujärvis tredje säsong i Edmonton tog slut i förtid då han skadade höften i februari och tvingades till operation. Efter några månaders rehabilitering gjorde han den här veckan sina första träningspass på is i Edmonton.

– Det kändes verkligen bra. Jag kommer nu att träna i Edmonton i några veckor. Jag är på god väg med rehabiliteringen och träningen.

– Det är gott om tid innan säsongen börjar och jag kommer att vara i fullt slag då försäsongen börjar, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport