Hoppa till huvudinnehåll

Matchboll för St. Louis efter kontroversiellt mål – upprört Bostonläger tycker att domaren missade solklar utvisning

David Perron firar sitt 2–0-mål.
David Perron firar sitt 2–0-mål. David Perron firar sitt 2–0-mål. Bild: Fred Kfoury III/Icon Sportswire/AOP David Perron

St. Louis tog ledningen i NHL:s finalserie med 3–2 efter att ha bortabesegrat Boston med siffrorna 2–1. Segermålet kom med tio minuter kvar men föranleddes av en sekvens där domarna valde att inte ta en utvisning. Trots att Bostons målvakt Tuukka Rask släppte in två puckar landade hans räddningsprocent på över 90 för 22:a gången i rad i slutspelet.

Boston inledde klart bäst men det stod 0–0 efter en period, inte minst på grund av prickfritt målvaktsspel av Jordan Binnington i St. Louis.

– Han var enastående. Speciellt i den första perioden höll han oss kvar i matchen, sade förstacentern Ryan O'Reilly efter matchen enligt NHL:s webbplats.

Den andra perioden hann inte ens bli en minut gammal då O'Reilly gav St. Louis ledningen med 1–0. I den andra periodpausen hade St. Louis ett ettmålsförsprång trots att Boston ledde skottstatistiken med 25–14.

Omdiskuterat segermål

Då klockan stannade på 50:36 tryckte David Perron in St. Louis 2–0-segermål. Ett mål som blev omtalat.

Hoppa över Twitterpostning

Före målet drog St. Louis Tyler Bozak ner Bostons Noel Acciari i vad som såg ut att vara en tydlig slew-footing. Bozak hann med att uppgivet titta upp mot domaren, innan han till sin förvåning märkte att ingen utvisning var på väg. 10 sekunder senare låg pucken i Bostons mål.

Bostontränaren Bruce Cassidy var inte särskilt belåten med domslutet.

Vad sade du till domarna efter St. Louis 2–0-mål?

– Att ni missade utvisningen, röt den upprörda tränaren.

– Säga vad man vill om domslutet, men den pucken borde Rask inte ha släppt in, tyckte i sin tur TSN:s journalist Frank Seravalli.

Binnington hjälte

Med 06:28 kvar att spela reducerade till Jake DeBrusk till 1–2 men Boston kom inte närmare än så.

Rask i Bostons mål räddade 19 av 21 skott och landade för 22:a gången denna slutspelsvår på över 90 i räddningsprocent. På 22 matcher har Rask i snitt släppt in 1,97 mål per match med räddningsprocenten 93,7.

Målvaktskollegan Binnington var så gott som prickfri då han räddade 38 av 39 skott.

I ett skadedrabbat Boston hade backen Urho Vaakanainen förhoppningar om att få slutspelsdebutera i Bostons tröja. Så blev det ändå inte eftersom Zdeno Chara som skadade käken senast åkte ut på isen till publikens stora förtjusning och spelade i nästan 17 minuter.

Inför matchen svarade Chara bara skriftligen på journalisternas frågor.

Hoppa över Twitterpostning

Resultat:

Boston – St. Louis 1–2
BOS: Tuukka Rask 19/21 räddningar

St. Louis leder med 3–2 i matcher och kan säkra sitt första mästerskap någonsin natten till måndag finsk tid.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport