Hoppa till huvudinnehåll

Aftonbladet och Expressen: Explosionen i Linköping kopplad till motorcykelgäng

Två byggnader fick fönster och balkonger utblåsta i explosionen
Två byggnader fick fönster och balkonger utblåsta i explosionen Bild: TT / Lehtikuva Linköping,explosioner

Fredagens explosion i Linköping handlade antagligen om en konfrontation mellan motorcykelgäng. Det skriver de svenska kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet.

Enligt aftonbladet var explosionen riktad mot en 29-årig man med kopplingar till adressen där explosionen ägde rum.

Enligt Expressen var mannen ledare för ett gäng som kallas No surrender. Enligt polisen består gänget av tidigare medlemmar av gänget Black Cobra.

Mannen som explosionen enligt tidningarna riktades mot är tidigare dömd för bland annat dopningsbrott, misshandel, olaga hot samt hot mot tjänsteman.

Polisen bekräftar inte uppgifterna

Polisen varken bekräftar eller förnekar tidningarnas uppgifter, men bekräftar att mannen är bekant för polisen sedan tidigare.

Brottsutredningen fortsätter men polisen har inte ännu bekräftat exakt var explosionen skedde. De bekräftar ändå att explosionen inte har skett inne i huset.

Explosionen orsakade materiella skador i 37 lägenheter och över 20 personer fick sjukhusvård.

Läs mera:

Polisen om den kraftiga explosionen i Linköping: Tyder på att det var en sprängladdning

Centrala Linköping skakades av en kraftig explosion på fredagsmorgonen. Två byggnader fick omfattande skador. Ett tjugotal personer skadades i explosionen, de flesta av dem lindrigt. Enligt uppgifter till Aftonbladet hade explosionen kopplingar till ett mc-gäng.