Hoppa till huvudinnehåll

Klasskillnad i finalen: Ashleigh Barty tog sin första grand slam-titel

Ashleigh Barty jublar
Ashleigh Barty vann franska öppna. Ashleigh Barty jublar Bild: EPA-EFE/YOAN VALAT tennis,Ashleigh Barty

Damernas singelfinal i Franska öppna blev aldrig spännande. Ashleigh Barty var flera klasser bättre än Marketa Vondrousova och vann i två raka set. Det här är otroligt, sade Barty i sin segerintervju.

Redan inför dagens singelfinal stod det klart att det skulle bli en ny mästare i Franska öppna på damsidan. Både Ashleigh Barty och Marketa Vondrousova var framme i sin första final i Paris och i grand slam-sammanhang.

Finalen blev ingen sprudlande tillställning. Barty dominerade från första boll och Vondrousova gjorde många misstag.

Åttondeseedade Barty, som har en dubbeltitel från US Open, behövde inte första sig för att knipa sin första grand slam-titel i singel. Barty vann matchen i två raka set (6–1, 6–3).

– Jag saknar ord, det här är otroligt. Jag var nervös men gjorde en perfekt match i dag. Marketa kommer att klättra mot eliten och hon kommer att spela i många finaler fram över, sade Barty efter sin seger.

Ashleigh Barty är den första damspelaren från Australien att vinna en grand slam-titel i singel sedan Margaret Court 1973. Segern gör att Barty kommer att klättra till andra plats på nästa världsrankinglista.

Världsettan utslagen på herrsidan

Herrarna spelar sin final på söndag och där möts Rafael Nadal och Dominic Thiem. Thiem besegrade världsettan Novak Djokovic med 3–2 i set.

Semifinalen skulle egentligen ha avgjorts på fredagen men avbröts på grund av regn. Regnet störde även i dag och spelarna tvingades till en paus i femte set då Thiem ledde med 4–1.

Djokovic kom tillbaka efter regnpausen men Thiem var för stark och vann till slut sista set med 7–5.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport