Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Damerna får en ny grand slam-vinnare

Damernas Franska öppna har än en gång varit en turnering full av överraskningar. Ashleigh Barty och Marketa Vondrousova spelar båda i sin första grand slam-final.

Att bägge spelarna är finaldebutanter innebär att Franska öppna kommer att bjuda på en första gångens grand slam-damvinnare redan för det tredje året i följd.

För två år sedan storskrällde Jelena Ostapenko och i fjol vann Simona Halep äntligen sin första grand slam-titel.

Finalen förväntas bli en underhållande tillställning då både Australiens Barty och Tjeckiens bara 19-åriga Vondrousova spelar publikvänlig tennis med stor variation i sina slag.

Bartys semifinal mot turneringens andra tonårssensation Amanda Anisimova var en helknäpp tillställning som bjöd på otroliga vändningar. Barty ledde det första setet med 5–0 och hade två raka setbollar, men då inledde Anisimova en fantastiskt comeback.

Den 17-åriga amerikanen vann sex game i rad och tog hem setet efter tie break.

I det andra setet ledde Anisimova med 3–0, men då blev det Bartys tur att vinna sex game på raken. I det tredje var australiensaren bättre och vann till slut med 6–7, 6–3, 6–3 och avancerade till final.

Vondrousova stod också för ett fina upphämtningar i sin semifinal mot Storbritanniens Johanna Konta. Vondrousova låg under i bägge setens slutskeden men lyckades trots det vinna i två raka set.

Franska öppna-finalen mellan Ashleigh Barty och Marketa Vondrousova skulle börja klockan 16.00 men på grund av regn är den försenad. Matchen börjar efter att herrarna spelat klart sin semifinal. Finalen sänds direkt i TV2 och på Arenan med svenskspråkigt referat av Janne Karinkanta.

Läs också