Hoppa till huvudinnehåll

Gruskungen Rafael Nadal kvar på tronen – tog tolfte titeln i Franska öppna

Rafael Nadal sträcker armarna i luften
Rafael Nadal. Rafael Nadal sträcker armarna i luften Bild: EPA-E​FE/SRDJAN SUKI tennis,Rafael Nadal

Det blev inget tronskifte i Franska öppna. Rafael Nadal visade att det fortfarande är han som regerar på gruset då han besegrade Dominic Thiem i finalen.

Rafael Nadal är den obestridlige kungen av Paris. Spanjoren har aldrig tidigare förlorat en final i Franska öppna och inte i dag heller.

Nadal har under många år spelat i en egen division på grus och ända dit har Dominic Thiem ännu inte nått. I dagens final gjorde Thiem vad han kunde men hade inte mycket att sätta emot.

Nadal knep sin tredje raka titel och den tolfte totalt då han efter tre timmar servade hem matchen med 3–1 i set (6–3, 5–7, 6–1 och 6–1).

– Jag kan inte förklara vad som just har hänt. Det här är en dröm och väldigt speciellt för mig, sade Nadal i sin segerintervju.

Nadal är ensam rekordhållare

I och med sin tolfte titel blev Nadal också historisk. Han är nu ensam rekordhållare i antalet titlar i en och samma grand slam-turnering.

Tidigare delade han rekordet med Margaret Court som vann elva titlar i Australien Open.

– Efter min första seger 2005 hade jag aldrig föreställt mig att jag skulle stå här som segrare ännu 2019, sade Nadal.

Nadal passade också på att hylla Thiem som han besegrade i finalen även i fjol.

– Han förtjänar att vinna och jag hoppas att han får chansen i framtiden. Han jobbar väldigt hårt och har en otrolig passion för den här sporten, sade Nadal.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport