Hoppa till huvudinnehåll

Baseballegendaren David "Big Papi" Ortiz skjuten – uppges inte vara i livsfara, pistolmannen misshandlades av vittnen

David Ortiz.
David Ortiz. David Ortiz. Bild: CJ Gunther / EPA-EFE / All Over Press David Ortiz

Den tidigare baseballstjärnan och Red Sox-legedaren David Ortiz har blivit skjuten under ett besök i hemstaden Santo Domingo i Dominikanska republiken, rapporterar flera medier. Ortiz familj berättar för ESPN att bjässen inte ska vara i livsfara.

Det är David Ortiz pappa som bekräftar nyheten för ESPN. Enligt pappan ska Ortiz redan ha opererats och mår relativt bra.

Ortiz sköts i ryggen, men inga inre organ skadades, rapporterar AP.

Det var i en bar i hemstaden Santo Domingo som Ortiz föll offer för attacken. Enligt ESPN och nyhetsbyrån AP ska lokala myndigheter ha berättat att det var en man på en motorcykel som plötsligt sköt baseballstjärnan från nära håll.

Två andra personer skadade sig också enligt AP i skottintermezzot. En av dem var den dominikanska tv-personligheten Jhoel Lopez, som ska ha träffats i benet av samma kula som träffade Ortiz.

Polisen har inte gett uppgifter om den tredje skadade personens identitet eller tillstånd.

Pistolmannen hann inte undan, utan togs fast och misshandlades av en stor grupp människor nära baren. Polisen har inte ännu kunnat höra mannen på grund av hans skador.

Baseballvärlden chockad

På sociala medier uttrycker flera baseballprofiler sitt stöd för Ortiz.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

– Våra tankar är med David Ortiz, skriver baseballigan MLB på Twitter.

Ortiz tidigare klubb Boston Red Sox ska ha ställt sig till förfogande för att arrangera ambulansflyg till USAför sin tidigare stjärna om det skulle behövas.

Ortiz, som inledde karriären med mammans efternamn ”Arias”, spelade professionell baseball i 20 år. Han är mest känd för sina 14 år i Boston Red Sox.

I Boston var Ortiz en viktig del av lagen som vann World Series 2004, 2007 och 2013. Det sista året valdes han till finalseriens MVP.

Under sin karriär blev han dessutom vald till All Stars tio gånger och innehar rekordet för flest home runs under en och samma säsong (54 stycken, säsongen 2006). Hans nummer 34 är fryst av Red Sox.

Läs också