Hoppa till huvudinnehåll

Drama då Golden State förstörde festen för Toronto – Kevin Durant gjorde comeback men skadade sig direkt

Stephen Curry hoppar och skjuter.
Stephen Curry gjorde 31 poäng då Warriors vann. Stephen Curry hoppar och skjuter. Bild: EPA-EFE/LARRY W. SMITH Basket,NBA,Stephen Curry

I ett pressat läge lyckades Golden State Warriors besegra Toronto Raptors i NBA:s finalserie och flytta fram avgörandet. Warriors vann matchen med 106–105 och reducerade finalserien till 2–3 i matcher. Jag är så stolt över laget, säger Warriors tränare Steve Kerr.

Det var upplagt för fest i Toronto. Raptors hade kopplat ett järngrepp om finalserien och hade chansen att spela hem sin första NBA-titel framför hemmapubliken.

Men efter två tunga hemmaförluster kom Golden State Warriors till matchen som ett nytt lag. Regerande mästarna Warriors kopplade tidigt greppet om matchen trots att Kevin Durant, som gjorde comeback efter skada, var tvungen att bryta på grund av en ny skada.

Kevin Durant sitter på planen
Kevin Durant skadade sig igen. Kevin Durant sitter på planen Bild: AFP / Lehtikuva Basket,NBA,Kevin Durant

Stephen Curry gjorde 31 poäng i matchen och Warriors ledde fram till den sista akten då det blev dramatiskt.

Kawhi Leonard gjorde 96–95 för Toronto då fem minuter återstod att spela och med tre minuter kvar ledde laget med sex poäng. Men Raptors klarade inte av att knyta ihop säcken.

"En bisarr känsla"

Golden State vände och tog ledningen efter Klay Thompsons trea. I slutsekunderna missade dessutom Torontos Kyle Lowry ett tvåpoängskast och Warriors höll undan.

– Jag är så stolt över laget, vi spelade med stort hjärta och beslutsamhet. Jag är också ledsen för Kevin Durants skull, det är en bisarr känsla. Det var en otrolig seger och samtidigt en hemsk förlust, säger Warriors tränare Steve Kerr.

Enligt Kerr ska Durant som valdes till mest värdefulla spelare både 2017 och 2018 röntgas på tisdagen. Durant lämnade arenan på kryckor och uppges lida av en fotskada.

Toronto Raptors leder finalserien med 3–2 i matcher och nästa chans att spela hem titeln får laget då den sjätte matchen spelas i Oakland under natten till fredag finsk tid.

Resultat:

Golden State Warriors – Toronto Raptors 106–105