Hoppa till huvudinnehåll

Kosovare Asllani segerskytt när Sverige vann våt VM-premiär

Sverige firar mål.
Det tog 83 minuter för Sverige att få hål på Chile i Rennes. Sverige firar mål. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Kosovare Asllani,Sveriges damlandslag i fotboll

Chiles och Sveriges VM-premiär i Rennes blev en märklig och blöt historia. Den ensidiga tillställningen avbröts i den andra halvleken på grund av skyfall och åska vid ställningen 0–0. Efter uppehållet kom Sverige in på plan med nyfunnen effektivitet och vann slutligen matchen med 2–0.

Chiles och Sveriges VM-premiär i Rennes blev en märklig och blöt historia. Den ensidiga tillställningen avbröts i den andra halvleken på grund av skyfall och åska vid ställningen 0–0.

Sverige gällde som storfavorit i matchen mot VM-debuterande Chile och höll också i taktpinnen under stora delar av den första halvleken.

Den första aktens bästa chans fick Nilla Fischer, men mittbackens nickskarvning räddades på mållinjen av en välspelande Claudia Endler i Chiles mål.

Sverige hade ett stort bollinnehav men hade svårt att komma till genombrott mot ett välspelande chileenskt försvar och hade nyligen genomfört ett dubbelbyte i jakten på en segerboll när ösregnet svepte in över Roazhon Park i Rennes.

När åskan och blixtar dök upp i matchbilden valde den mexikanske huvuddomaren Lucila Venegas att bryta tillställningen och sända lagen in i omklädningsrummen

Efter ett avbrott på 45 minuter återupptogs matchen och Sverige lyckades vinna tack vare två snygga mål.

Det första gjorde Kosovare Asllani efter att bollen blivit spelbar mitt i straffområdet och på tilläggstid vann Asllani en defensiv duell framåt och fick fram bollen i steget för Madelen Janogy, som soloåkte igenom Chiles försvar och satte slutsiffrorna 2–0 till Sverige.

Dam-VM, grupp F, Rennes:


Chile – Sverige 0–2 (0–0)

0–1 Kosovare Asllani 83 min
0–2 Madelen Janogy 90+4 min