Hoppa till huvudinnehåll

Nye general managern ska skapa trygghet i Edmonton Oilers – hoppas att Jesse Puljujärvi vill stanna

Jesse Puljujärvi.
Jesse Puljujärvis kontrakt med Edmonton går ut den sista juni. Jesse Puljujärvi. Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi

Ken Holland säger att han haft ett samtal med Jesse Puljujärvis agent angående finländarens framtid i klubben. Än är inget klart men Holland har sin åsikt klar. Han jobbar för att kontraktet ska förlängas.

Jesse Puljujärvi har inte varit i närheten att uppfylla de högt ställda förväntningarna som fanns på honom efter draften 2016. Ett snitt på 0,27 poäng per match i NHL har inte gjort någon speciellt glad.

Puljujärvis kontrakt med Edmonton Oilers går ut den sista juni och finländaren har själv antytt att han vill byta klubb.

Oilers har första tjing i kontraktsförhandlingarna och den nye general managern Ken Holland har sin uppfattning klar. Han vill ha kvar Puljujärvi i klubben.

– Jag har bara haft ett samtal med hans agent, vi har inte diskuterat mer efter det. Är jag säker på att vi får honom att stanna? Jag jobbar för det men det krävs två parter på den punkten.

– Han är en ung och lovande spelare och förhoppningsvis vill han vara en del av den här organisationen. Det är givetvis svårare om han inte vill vara kvar men så långt har vi inte kommit än, säger Holland till The Athletic (bakom betalmur).

Ken Holland.
Ken Holland. Ken Holland. Bild: Scott W. Grau/Icon Sportswire NHL,ishockey,Ken Holland

Puljujärvi har slängts runt mellan olika kedjor under sina år i Edmonton och då det inte fungerat har han fått sitta på läktaren eller förpassats till AHL.

När tränaren Todd McLellan fick sparken i november och ersattes av Ken Hitchcock trodde många att det skulle lossna. Hitchcock plockade genast upp ”Pulju” i NHL-truppen igen men det fortsatte gå tungt och i februari tog säsongen slut på grund av en höftskada.

– Jag vet att han har haft det svårt av flera olika anledningar. Förra året var svårt för hela organisationen, fansen och speciellt för unga spelare.

– Veteranerna kan hantera det bättre men för unga spelare som försöker göra sig ett namn i ligan är det svårare. Förhoppningsvis kan jag och Dave Tippet (nye tränaren) skapa lite trygghet i laget, säger Holland.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport