Hoppa till huvudinnehåll

Benjamin Källman tackar Lassi Lappalainen för passningen – nöjd med första kvalmatchen: ”En stor bonus att göra mål”

Benjamin Källman jublar
Benjamin Källman gjorde sitt första landslagsmål. Benjamin Källman jublar Bild: Lehtikuva fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Benjamin Källman

Benjamin Källman hade lätt att le efter Finlands kvalseger över Liechtenstein. Anfallaren spelade hela matchen och gjorde sitt första landslagsmål. Allt känns väldigt bra, säger han.

Inför tisdagens bortamatch mot Liechtenstein i EM-kvalet hade anfallaren Benjamin Källman spelat åtta minuter i A-landslaget – mot Jordanien i en träningsmatch i januari förra året.

Mot Liechtenstein gick han direkt in i startelvan tillsammans med Teemu Pukki på topp och levererade. Källman gjorde Finlands andra mål i matchen och spikade slutresultatet till 2–0.

– Det känns riktigt bra, det alltid roligt att vinna och det var en stor bonus att göra mål i kvaldebuten. Ett stort tack till Lassi Lappalainen, han gjorde ett bra förarbete och då var det lätt att göra mål, säger Källman till Yle.

Finska spelare står och klappar
Finland tog sin tredje raka seger i kvalet. Finska spelare står och klappar Bild: Lehtikuva fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll

Matchbilden blev precis den förväntade. Liechtenstein gick in för att försvara och Finland fick hålla i bollen.

– Jag tycker att vi skötte det bra. I början var det lite svårt att skapa målchanser men vi hade tålamod och i slutet var motståndarna trötta och då kunde vi spela igenom och vi kunde kanske ha gjort några mål till. Men det blev tre poäng och det är bra, säger Källman.

Då Källman summerar den senaste veckan med landslaget så kan han inte vara annat än nöjd.

– Jag spelade inte mot Bosnien-Hercegovina men fick uppleva den fantastiska stämningen på Ratina i Tammerfors. Det blev seger och det gjorde inte så mycket att jag inte fick spela. Nu fick jag 90 minuter och gjorde mål, så allt känns väldigt bra, säger han.

Sparv tackar publiken

Samtidigt som Finland besegrade Liechtenstein tog Italien tre poäng mot Bosnien-Hercegovina då man vände ett underläge i andra halvlek och vann med 2–1. Grekland åkte i sin tur på en förlust på hemmaplan då Armenien var starkare med 3–2.

– Jag hörde just att Grekland förlorade. Det här är en bra dag för Finlands landslag, säger lagkaptenen Tim Sparv.

Tim Sparv applåderar
Tim Sparv. Tim Sparv applåderar Bild: Lehtikuva fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Tim Sparv

Liechtenstein var inte ofarliga i matchen. Framför allt Dennis Salanovic hade några lägen där Finlands nollan kunde ha spruckit.

– De är farliga då de ställer om men jag tycker att vi genomför matchen på ett bra sett. Vårt anfallsspel var riktigt bra och vi kunde ha gjort fyra-fem mål i matchen, säger Sparv.

Lagkaptenen passar också på att tacka de finländska fans som var på plats i Vaduz.

– Det var helt otroligt att se så många fans här, samma var det också i Armenien. Jag hoppas att de är på plats även i höst. Det hjälper oss väldigt mycket och det går inte att underskatta deras betydelse för våra framgångar, säger han.

Läs mera:

"Nervös" Källman och klinisk Pukki fixade tre nya poäng – Finland rycker i kvalgruppen efter flankstöd av Italien och Armenien

En gedigen 2–0-seger på bortaplan efter mål av Teemu Pukki och Benjamin Källman. Då Bosnien-Hercegovina och Grekland dessutom förlorade under tisdagens matchomgång innebär den fulla poängpotten att Finland ligger riktigt bra till i EM-kvalet.