Hoppa till huvudinnehåll

Blåvita färger i Diamond League i morgon – Nooralotta Neziri blixtinkallad av managern till Oslo

Nooralotta Neziri och Annimari Korte
Nooralotta Neziri var redan ytterst nära att klara VM-gränsen i Åbo. Nooralotta Neziri och Annimari Korte Bild: Tomi Hänninen Nooralotta Neziri,Annimari Korte,Paavo Nurmi Games

Den här säsongens femte deltävling i Diamond League kommer att ha en finländsk friidrottare på startlistorna. Nooralotta Neziri som gjorde säsongens första tävling i går i Åbo under Paavo Nurmi Games överraskades och blev kallad till Oslo på kort varsel.

I Åbo löpte Neziri i mål på tiden 12,99 på 100 meter häck, det vill säga bara en hundradel från VM-gränsen. Tiden var samtidigt den fjärde bästa för säsongen i Europa. Nu får hon en ny chans att visa vad hon går för den här säsongen redan i morgon, då hon tävlar i Diamond League-deltävlingen i Oslo.

Neziri hade en övernattning hos Lotta Harala inplanerad, men planerna ändrades drastiskt då hon fick ett samtal av sin manager.

– Jag kom till Lotta Harala för att sova över, men managern ringde och den här natten spenderas i Oslo, och I morgon blir det Diamond League, skriver Neziri på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

I Oslo kan Neziri nu sikta på revansch över Christina Clemons, som vann häcktävlingen i Paavo Nurmi Games.

Av häckdamerna har redan Annimari Korte klarat VM-gränsen. Reetta Hurske förbättrade också sitt personbästa i Åbo då hon klockades för 13,04, och hon var alltså heller inte särledes långt ifrån VM-gränsen.

Lotta Harala, som Neziri skulle övernatta hos, har inte ännu återgått till att tävla efter sin skada.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport