Hoppa till huvudinnehåll

Tyskland steg till gruppetta – förrädisk miss av den spanska kaptenen ledde till matchens enda mål: "Det är kanske inte rättvist men det är tysk effektivitet"

Sara Däbritz och Svenja Huth
Sara Däbritz stod för segermålet efter vackert inlägg från Svenja Huth. Sara Däbritz och Svenja Huth Bild: imago images / DeFodi/ All Over Press Dam-VM i fotboll 2019,Tysklands damlandslag i fotboll,Sara Däbritz

Trots att Tyskland saknade sin största offensiva profil i Dzsenifer Maroszan lyckades de knipa tre poäng mot Spanien i den andra omgången i VM-turneringen. Tyskland tog vara på chansen det spanska försvaret bjöd på, segrade med 1–0 och steg till etta i grupp B.

Spanien dominerade spelet i den första halvleken men fick ändå se sig i underläge då det var dags för paus.

Efter att dryga 40 minuter spelats slog Tyskland ett utmärkt inlägg som Alexandra Popp var först på. Nicken räddades ändå av den spanska keepern men då var inte det spanska försvaret på hugget på returen. I stället var det Sara Däbritz som kunde sätta in returen i det spanska målet.

– Det är kanske inte rättvist sett till matchbilden men det är tysk effektivitet, sade Yle Sportens referent Christoffer Herberts i sändningen.

Huvudskyldig i sammanhanget: den spanska kaptenen Marta Torrejon som inte lyckades rensa bort bollen i det bortre hörnet av målet. Se video på målet här nedan:

Sara Däbritz fullträff blev till slut matchens enda och hon blev också vald till matchens bästa spelare.

– Vi spelade inte vackert men vi var framgångsrika, kommenterade hon. efter matchen.

Tyskland knep alltså sin andra seger på raken och leder nu gruppen med fulla sex poäng efter två omgångar. Spanien ligger andra med tre poäng.

Kina och Sydafrika har båda fortfarande noll poäng efter en omgång. De möts i morgon klockan 22.

Tyskland – Spanien 1–0 (1–0)
1–0 Sara Däbritz, 43 min

Läs också

Nyligen publicerat - Sport