Hoppa till huvudinnehåll

150 jobb vid Stockmann försvinner - koncernen strävar efter lönsamhet

Stockmanns varuhus i Helsingfors sedd ur fiskögeperspektiv. Fotgängare i närheten av kameran ser stora ut i förhållande till varuhusbyggnaden.
Stockmann strävar efter lönsamhet. Resultatet av första kvartalet var negativt. Stockmanns varuhus i Helsingfors sedd ur fiskögeperspektiv. Fotgängare i närheten av kameran ser stora ut i förhållande till varuhusbyggnaden. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen Stockmann,varuhus

Cirka 150 tjänster vid Stockmann kommer att avslutas, varav de flesta genom uppsägningar. Det här är resultatet av de samarbetsförhandlingar som inleddes i maj och som nu har avslutats.

Försäljningspersonalen vid varuhusen berörs inte av personalminskningen, meddelar Stockmann.

Samarbetsförhandlingarna inleddes eftersom resultatet under årets första kvartal var sämre än väntat. 1 600 anställda berördes av förhandlingarna och minskningsbehovet uppskattades till högst cirka 160 personer.

Stockmann har också beslutat att förenkla organisationsstrukturen. Affärsenheterna Stockmann Retail och Real Estate samt koncernens gemensamma funktioner sammanslås till en ny Stockmann-affärsenhet.

Stockmann har som mål att minska kostnaderna med minst 40 miljoner euro till våren 2021.