Hoppa till huvudinnehåll

Finlands fotbollsdamer kammade noll mot Island: "Frustrerande att inte göra mål"

Linda Sällström.
Linda Sällström och det finländska anfallet fick inte bollen i Islands mål. Linda Sällström. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Finlands damlandslag i fotboll,Linda Sällström,fotboll

Finland hade goda chanser i träningsmatchen mot Island men fick inte bollen i mål. Lagen möts igen på måndagen då Finland spelar sin sista match innan EM-kvalet som inleds i september.

Finland fick en pigg start på träningsmatchen mot Island som spelades i Åbo. Då elva minuter spelats stormade Ria Öling in mot Islands mål men skottet parerades till en hörna.

Anna Tamminen, som vaktade Finlands mål istället för förkylda Tinja-Riikka Korpela, fick också arbeta i andra ändan, men i paus var ställningen 0–0.

Öling som var på piggt spelhumör hade en ny chans att näta i början av den andra halvleken, men också det här skottet räddades av Islands målvakt Sandra Sigurdardottir.

Ölings tredje chans kom med tio minuter kvar efter ett inlägg av Sanni Franssi. Öling smällde ändå bollen över målet.

Några mål blev det till slut inte alls så matchen slutade 0–0.

Sällström frustrerad på avsluten

Finlands anfallare Linda Sällström spelade så gott som hela matchen och tyckte att laget nog borde ha lyckats med i alla fall en fullträff.

– Rätt så frustrerande att inte göra mål, men jag är ändå stolt över lagets insats, säger Sällström till Yle Sporten efter matchen.

– Många av oss har inte spelat match på länge och det saknas skärpa. Vi kommer ändå till lägen så jag är inte orolig.

Finland möter Island igen på måndagen i Alberga i Esbo. Sällström tränar gärna på målskyttet fram till dess.

– Vi måste slipa på att göra mål. Jag tycker vi bara ska köra avslut i tre dagar, det skulle vara roligt men så blir det knappast, skrattar Sällström.

Måndagens möte blir samtidigt Finlands sista träningsmatch innan EM-kvalet kör igång i början av september då Finland möter Albanien på bortaplan.

– Nästa matcher är först i september, och även om tidpunkten för lägret inte är optimal så är det ändå oerhört viktigt att vi får dessa dagar tillsammans. Det här är de sista matcherna före EM-kvalet, vi vill bli mer samspelta och köra in en startelva.

Tror på Frankrike i VM

Fotbolls-VM pågår som bäst i Frankrike där Sällström till vardags spelar klubbfotboll i Paris FC. Sällström skulle givetvis hellre spela VM än träningsmatcher mot Island, men hon njuter också av att följa med turneringen från distans.

– Det är jättepositivt att det görs stora satsningar och att man kan se alla matcher på tv. Visst skulle det ha varit roligt att vara där och spela, men den chansen kommer ännu.

VM-värden Frankrike är ett lag som Sällström håller extra koll på. Laget har inlett VM med två segrar.

– Jag tror Frankrike går ändå till final. De har ett väldigt bra lag och bra individer.

Trots den positiva tippningen är Sällström aningen oroad över att det kanske kommer att brista i något skede för hennes andra hemland.

– Frankrike har haft en tendens att gå in som favoriter, men sedan händer det något. Nu har de dessutom press från hemmapubliken, men hittills har det höjt dem. Vi får se hur det går då gruppspelet är slut och det riktiga matcherna börjar, avslutar Sällström.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport