Hoppa till huvudinnehåll

TPS åkte på skrällförlust i fotbollsettan – då lägger tränaren ut texten: ”Killarna visade ingen karaktär”

Aldayr Hernandez.
TPS åkte på förlust (arkivbild). Aldayr Hernandez. Bild: Yle / Mattias Simonsen Turun Palloseura (fotboll),Aldayr Hernández

Tabelltvåan mot fjärdejumbon, dessutom på hemmaplan i Kuppis. Men utgångsläget till trots var det gästerna från Björneborg som knep full poängpott. Slutsiffrorna skrevs 2–1 till MuSa i Åbo. Det är Tommi Pikkarainen inte nöjd med.

När MuSa i redan i den åttonde spelminuten slarvade in bollen i eget mål såg den enda matchen på fredagen i fotbollens division 1 att gå helt enligt manuskriptet.

Men efter drömstarten gick det mesta snett för TPS.

Bara fem minuter efter matchens första mål var dusten kvitterad. Dryga tio minuter senare var den avgjord. Målskyttar för MuSa: Samuli Virtanen och Taiki Kagayama.

TPS-lotsen Tommi Pikkarainen var allt annat än nöjd med lagets insats. På presskonferensen efter matchen är budskapet tydligt: TPS-spelarna var för övermodiga på fredagskvällen.

Tommi Pikkarainen.
Tommi Pikkarainen. Tommi Pikkarainen. Bild: Yle / Mattias Simonsen Turun Palloseura (fotboll),Tommi Pikkarainen

– MuSa gjorde exakt vad vi hade förväntat oss. Men vi var väldigt övermodiga. Killarna trodde att de är så pass mycket bättre än motståndaren att de inte behöver göra något. Så fick vi ett gratismål och det blev bara värre. De visade ingen karaktär, säger han och fortsätter:

– Det blev bättre i andra halvlek, men det är ändå oerhört frustrerande. Att så här pass rutinerade killar misstar sig för att tro för mycket om sig själva. Jag har misslyckats fatalt om de har uppfattat det som att det är så här att jag vill att de ska spela.

"Som frun där hemma..."

TPS-kaptenen Sami Rähmönen säger i sin tur att MuSa var klart bättre på fredagskvällen och de förtjänade att segra. Pikkarainen har också själv några välvalda ord om klubben från samma stad som hans fru.

– Dagens motståndare var också typiskt björneborgskt. Representerar samma egenskaper som frun där hemma. En oerhört jobbig motståndare, skämtar Pikkarainen.

I och med förlusten ligger TPS nu fyra poäng efter tabellettan Haka. MuSa steg i sin tur upp förbi både FF Jaro och Ekenäs IF till femma i tabellen.

Både Jaro och EIF spelar på söndag. Ekenäslaget står värd för AC Oulu medan AC Kajaani kommer på besök till Jakobstad.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport