Hoppa till huvudinnehåll

Uppåt för Finland på färska världsrankinglistan – kommande kvalmotståndaren tappade nio placeringar

Finländska spelare jublar
Finland vann båda kvalmatcherna i juni. Finländska spelare jublar Bild: Lehtikuva fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Teemu Pukki

Finland rankas på 56:e plats på Fifas färska världsrankinglista. Det är fyra placeringar bättre än i april. Finlands kommande kvalmotståndare Grekland tappade hela nio placeringar.

EM-kvalmatcher i juni gav full utdelning för Finlands fotbollsherrar och det syns även på Fifas senaste världsrankinglista.

I april låg Finland på 60:e plats – nu är placeringen 56. Finland passerade bland annat Bulgarien och Egypten på junimånads lista.

EM-kvalet fortsätter för Finlands del i september då man möter Grekland på hemmaplan. Ett Grekland som tappade nio placeringar och rankas på 52:a plats i världen.

Bosnien-Hercegovina som Finland besegrade för en knapp vecka sedan tappade fyra placeringar och ligger nu på 39:e plats. Gruppettan Italien rankas på 14:e plats i världen.

I toppen av världsrankinglistan har det inte skett några förändringar. Belgien är världsetta före Frankrike, Brasilien och England.

Danmark är högst rankat av de nordiska länderna på tionde plats. Sverige rankas som 17:e lag, Island som 35:e och Norge som 47:e.

Fifas världsrankinglista juni 2019:

1. Belgien
2. Frankrike
3. Brasilien
4. England
5. Portugal +2
6. Kroatien -1
7. Spanien +2
8. Uruguay -2
9. Schweiz +1
10. Danmark

Finlands kvalgrupp:

14. Italien +3
39. Bosnien-Hercegovina -4
52. Grekland -9
56. Finland +4
97. Armenien +9
183. Liechtenstein -1

Läs mera:

Finska spelare står och klappar

Vägen mot EM ligger öppen för Finland – vad händer nu?

Finlands fotbollsherrar fick bästa tänkbara utdelning från sommarens kvalmatcher. EM-drömmen lever i allra högsta grad för Finland men ännu återstår några riktiga nyckelmatcher. Yle Sporten reder ut vad som händer framöver.

Läs mera:

Benjamin Källman och Teemu Pukki firar.

"Nervös" Källman och klinisk Pukki fixade tre nya poäng – Finland rycker i kvalgruppen efter flankstöd av Italien och Armenien

En gedigen 2–0-seger på bortaplan efter mål av Teemu Pukki och Benjamin Källman. Då Bosnien-Hercegovina och Grekland dessutom förlorade under tisdagens matchomgång innebär den fulla poängpotten att Finland ligger riktigt bra till i EM-kvalet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport