Hoppa till huvudinnehåll

VAR-dramatik och hattrick – Italien körde över Jamaica och ångar på mot gruppseger

Cristiana Girelli skjuter bollen.
Cristiana Girelli inledde målskyttet från straffpunkten. Cristiana Girelli skjuter bollen. Bild: imago images / foto2press/ All Over Press Italiens damlandslag i fotboll,Cristiana Girelli

Jamaica får fortsätta jaga ett mål i VM-sammanhang. Mot Italien kammade ”Reggae girlz” noll – inte minst tack vare Juventus-duon Cristiana Girelli och Aurora Galli. Slutresultatet skrevs 5–0 till Italien.

Det var inget snack om vem som var starkare på fredagskvällen. Den här gången kunde ”skrällgruppen” C inte bjuda på ett överraskande resultat.

Italien kom in i matchen som förhandsfavoriter och fick redan efter tio minuter en straff. Det efter en VAR-granskning – och videodomaren skulle behövas på nytt.

Jamaica-målvakten Sydney Schneider parerade nämligen Cristiana Girellis första försök, men videodomarna meddelade snabbt att hon rört på sig för tidigt – och straffen fick slås om. Den här gången var Girelli klinisk och satte in 1–0.

En kvart senare var Juventus-forwarden framme igen och i början av den andra halvleken fullbordade hon sitt hattrick då Schneider misslyckades med en rensning och bollen istället studsade in via italienskan.

Dubbelsalva av Galli

Jamaica lyckades ännu skapa några farliga lägen, men Italiens seger var nog aldrig hotad. I den 70:e minuten stod Aurora Galli för ett praktexempel på distansskott då hon pangade in 4–0 och tio minuter senare fick en helt fri Galli putta in bollen igen.

I och med segern toppar Italien grupp C med maximala sex poäng på två matcher och är så gott som klart för åttondelsfinal, då de bästa grupptreorna också avancerar till slutspel.

Brasilien och Australien har i sin tur tre poäng var, medan Jamaica ligger på noll poäng och lika många gjorda mål.

I den sista omgången möter Italien Brasilien, där ett oavgjort resultat räcker för gruppseger för Italien, medan Jamaica ställs mot Australien.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport