Hoppa till huvudinnehåll

Lång rehabilitering väntar för Chris Froome – fick också fraktur i nacken

Chris Froome sitter på sin cykel
Chris Froome har tävlat klart den här säsongen. Chris Froome sitter på sin cykel Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press cykling,Chris Froome

Chris Froome kan tvingas stanna kvar på sjukhuset i Saint-Etienne i upp till sex veckor. Den fyrfaldiga Tour de France-vinnaren ska också ha fått en fraktur i nacken efter sitt fall i onsdags rapporterar BBC.

Chris Froome var med om en allvarlig krasch under ett träningsåk i onsdags. En kraftig vindpust överraskade britten som tappade kontrollen över cykeln och åkte in i en husvägg i en hastighet av 54 kilometer i timmen.

Till en början uppgavs det att han fått frakturer i lårben, höften, armbågen och revbenen. Nu skriver BBC att Froome också har en fraktur i nacken och att han kommer att stanna kvar på sjukhuset i upp till sex veckor.

Läkaren Remi Philippot som opererade Froome säger till BBC att brittens säsong är över och att det kommer att dröja flera månader innan han kan börja träna igen.

– Han behöver åtminstone sex månader för att komma tillbaka men det är svårt att vara helt säker. Det kan hända att rehabiliteringen inte går som planerat, säger han.

Philippot säger också att han är nöjd med de framsteg som Froome redan har gjort. Han är vid medvetande och har fått besked om vilka skador han drabbats av.

– Han ville veta när han kan börja cykla igen. Professionella idrottare är väldigt starka mentalt. Vi måste se till att han tar det lugnt och har tålamod, säger Philippot.

Läs mera:

Chris Froome på intensiven efter allvarlig olycka – fyrfaldiga mästaren missar Tour de France

Brittiska toppcyklisten Chris Froome skadade sig rejält efter en våldsam krasch i Frankrike. Froome som tappade cykelns kontroll åkte in i en husvägg i över 50 kilometers timhastighet.

Läs också