Hoppa till huvudinnehåll

Fortsatt tufft för VPS – ännu utan seger efter hemmaförlust mot KuPS

KuPS firar bredvid besvikna VPS-spelare.
KuPS fick fira i Vasa. KuPS firar bredvid besvikna VPS-spelare. Bild: Juha Tamminen / All Over Press Timi Lahti,Kuopion Palloseura

Det har varit en dyster säsong för VPS i fotbollsligan hittills. Säsongens första seger låter vänta på sig, på måndagskvällen stal KuPS alla tre poäng från Sandviken, vilket betyder att VPS nu har fem raka förluster.

Vasalagets resultatrad är speciell. Efter en förlust i premiären spelade laget oavgjort hela sex gånger i rad, följt av tre förluster, samt en förlust i cupsemifinalen mot IFK Mariehamn. Något som berättigar till en elfteplats i serietabellen.

I kvällens match mot KuPS inkasserade VPS ytterligare en förlust.

Efter drygt tjugo spelade minuter trodde sig KuPS ha gått upp i ledning. Lucas Rangel nickade in ett inlägg, men domaren Mattias Gestranius dömde bort målet efter att ha diskuterat med den assisterande domaren. Målet dömdes bort på grund av offside.

Rangel fick sin revansch tio minuter senare. Gultröjorna arbetade sig in i hemmalagets straffområde och brasilianen satte in bollen med en cykelspark.

Vasalagets nästa kalldusch kom minuter före pausvilan. KuPS Ville Saxman pangade in en lös boll i straffområdet.

VPS fick chansen att komma med i matchen i inledningen av den andra halvleken, efter att gästernas burväktare Otso Virtanen fällt Steven Morrissey. Jamaicanen tog hand om straffen själv – med bravur.

Målet kom att bli matchens sista. VPS lyckades inte skapa värst farliga chanser i den resterande delen av matchen, trots högt bollinnehav.

I och med förlusten är nästjumbon VPS allt mer förankrat i bottendelen av tabellen. KuPS steg i och med vinsten upp till en tredje plats i tabellen.

Resultat:

VPS – KuPS 1–2 (0–2)

32' 0–1 Lucas Rangel
44' 0–2 Ville Saxman
51' 1–2 Steven Morrissey

Publik: 2003

Läs också

Nyligen publicerat - Sport