Hoppa till huvudinnehåll

Jurybeslut gav Niclas Grönholm första deltävlingssegern i rallycross-VM - "Vi hade bra fart hela weekenden"

NIclas Grönholm kör sin bil.
Niclas Grönholm kom i mål som trea, vann ändå loppet i Norge. NIclas Grönholm kör sin bil. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Niclas Grönholm

Ingåbon Niclas Grönholm körde i mål som trea i säsongens femte VM-deltävling men vann loppet ändå. Loppets snabbaste ekipage diskvalificerades och tvåan bestraffades med en sekund.

Svensken Anton Marklund vann finalen i tävlingen som körde i norska Hell. Tekniska besiktningen hittade ändå fel i hans bil som ledde till att svensken diskvalificerades.

Svenska Kevin Hansen kom i mål som tvåa men han bestraffades med en extra sekund, då han i andra kurvan skuffade till Grönholm.

- Det var synd att jag inte lyckades vinna direkt, för vi hade bra fart på bilen hela weekenden. I första kvalet gick det som smort, men i semifinalen och finalen misslyckades starten, förklarar Grönholm.

Grönholm var snabbast i kvalet och semifinalen.

- I finalen lyckades jag inte komma förbi Marklund och Hansen.

Porträttbild på Niclas Grönholm.
Niclas Grönholm är på sjätte plats i VM-tabellen. Porträttbild på Niclas Grönholm. Bild: Christopher Marins/ Yle rallycross,bilsport,motorsport,Ingå,Västnyland,Niclas Grönholm

Ingåföraren säger att han inte tidigare kört sin nuvarande bil på en bana som blivit hal av regn.

- I starten slog däcken tomt och jag kom ingen vart. Det är någonting vi måste åtgärda inför nästa deltävling, justeringarna är inte riktigt vad de borde vara.

Återhämtat sig bra efter sjukdomen

Grönholm som missade de två senaste deltävlingarna på grund av sjukdom ser fram emot att köra till seger i nästa VM-deltävling.

- Jag har återhämtat mig rätt bra från bukhinneinflammationen. Den kom efter att jag fick någon bakterie under blindtarmsoperationen.

I VM-tabellen är Grönholm på sjätte plats. Bröderna Timmy och Kevin Hansen toppar poängtabellen.

Följande deltävling körs i Sverige första veckoslutet i juli. Totalt ingår elva deltävlingar i VM-serien.

Rättelse 17.6 15.50: Kevin Hansen är från Sverige och inte Norge som det tidigare stod i artikeln.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland