Hoppa till huvudinnehåll

Hus totalförstördes i brand i Ingå - också skog fattade eld

En helikopter flyger med vatten över skogen.
En helikopter deltar i släckningsarbetena i Ingå. Bilden är tagen några kilometer från brandplatsen där helikoptern samlar upp vatten. En helikopter flyger med vatten över skogen. Bild: Marica Hildén / Yle Ingå,Västnyland,helikoptrar,bränder

Ett egnahemshus har totalförstörts i en brand på Wikbergsvägen i Ingå. Elden spred sig också till skog och annan växtlighet nära huset. Artikeln uppdaterad.

Larmet om branden gick klockan halv tre på tisdagseftermiddagen. Då räddningsverket anlände till platsen hade huset redan brunnit ner och branden hade spridit sig i två riktningar.

Räddningsverket uppskattar att ett markområde på ungefär en hektar tog skada av branden.

Flera timmars släckningsarbete

Släckningsarbetet pågick i flera timmar. Västra Nylands räddningsverk uppger att eftersläckningsarbetet fortsätter till åtminstone klockan 23.00 på kvällen.

Flera enheter från räddningsverket och avtalsbrandkåren var på plats samt en polispatrull. En helikopter deltog också i släckningsarbetet.


Video: Robin Granell.

Det är oklart vad som orsakade branden, säger brandmästare Marko Danielsson. Polisen utreder i vanlig ordning orsaken till branden.

Ingen person skadades.

Artikeln uppdaterades klockan 18 18.6.2019 med information och kommentarer av brandmästare. Artikeln uppdaterades med mer specifik information om bland annat släckningsarbetet klockan 20.20.

Wikbergsvägen ligger i Ingå, nära gränsen till Lojo.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland