Hoppa till huvudinnehåll

Tidigt mål av HIFK på hemmaplan räckte till seger då SJK missade kvitteringschans från straffpunkten – FC Lahti förlorade för första gången i år på hemmaplan

Jacob Dunsby och Joonas Sundman kämpar om bollen.
Jakob Dunsby gjorde enda målet i matchen mellan HIFK och SJK. Jacob Dunsby och Joonas Sundman kämpar om bollen. Bild: Lehtikuva HIFK Fotboll,Seinäjoen Jalkapallokerho,Fotbollsligan

Endast sju minuter hade spelats i matchen mellan Helsingfors IFK och SJK i fotbollsligan när hemmalaget satte in det som skulle bli segermålet. 1–0 målet av Jakob Dunsby räckte till för att rödtröjorna skulle ta sin andra raka seger.

– Det var en läcker seger och det känns som att det var den här säsongens största seger. En sådan här seger ger mycket hopp och kraft till kommande matcher, kommenterade Riku Selander i sändningen efter matchen.

En hörna tidigt i den första halvleken skulle visa sig bli avgörande i Tölö. Jani Bäckmans hörna boxades ut av Mihkel Aksalu i SJK-målet men hamnade rakt i fötterna på Jakob Dunsby. Aksalu hann sedan inte med i svängarna och lyckades inte rädda Dunsbys skott.

Hoppa över Twitterpostning

– Det var en bra hörna och jag fick en bra första touch och avslutet var sedan hårt och svårt för dem att ta, kommenterade Dunsby målet i paus i IS-tv:s sändning.

Strax innan paus hade HIFK chansen att utöka ledningen i en liknande situation. Matias Hänninens skott på returen seglade ändå strax över ribban och lagen gick till pausvila med siffrorna 1–0 på tavlan.

Världens chans att kvittera

Med knappa 70 minuter spelade fälldes Dion Acoff i straffområdet och matchens domare visade på straffpunkten. Kadio stegade fram för att ta den medan vilda burop hördes från publiken.
Kadio lyckades ändå inte överlista Arnold Origi i målet och buropen byttes ut mot et vilt hurrande då publiken skrek ut HIFK-keeperns namn i kör.

– Sådant är fotboll ibland. Alltid går inte bollen in i mål, sade SJK:s Joonas Sundman efter matchen i IS-tv:s sändning.

– En kan man ge, vi har Arnold Origi, sade Riku Selander som orsakade straffen som SJK missade med ett brett leende i sändning.

HIFK ligger nu efter dagens seger på en nionde plats med 14 poäng. Fyra lag ligger för tillfället på samma poäng i tabellen: IFK Mariehamn på sjunde plats, FC Lahti på åttonde och RoPS på tionde. SJK ligger på en sjätte plats med 17 poäng, strax bakom FC Honka på samma poäng.

RoPS vann över FC Lahti

Om öppningsmålet i dagens möte i Helsingfors kom snabbt, så kom det ännu snabbare i Lahtis.

RoPS satte in öppningsmålet från närhåll redan i den femte matchminuten, då FC Lahtis försvar inte hann med Youness Rahimi i boxen.

Hoppa över Twitterpostning

20 minuter in i den andra halvleken straffade RoPS hemmalaget igen, då Lucas Lingman lobbade in bollen i mål från långt håll då FC Lahtis målvakt tagit sig lång ut från eget mål.

Målet var Lucas Lingmans första för säsongen och blev hela fotbollsligans fullträff nummer 150 den här säsongen. Samtidigt blev Lingmans lobb nästan ända från halvaplanen segermålet i matchen.

– Roligt att göra ett mål den här säsongen också, sade Lucas Lingman efter matchen i IS-tv:s sändning.

– Vi kom åt att göra vår egen grej, och höll dem borta från farliga lägen. Kanske lite onödigt att låta dem göra det ena målet, fortsatte han.

FC Lahti kom åt att reducera men inte mer

FC Lahti kom åt att sätta in hemmalagets första fullträff i den 71:a minuten. Teemu Penningkangas skott räddades av RoPS-keepern men studsade rakt till Etock som enkelt kunde sätta in bollen.

Fler mål i matchen blev det inte och FC Lahti led därmed sin första förlust på hemmaplan för säsongen.

Resultat:

HIFK – SJK 1–0 (1–0)

Dunsby 1–0, 8 min
Publik: 1879

FC Lahti – RoPS 1–2 (0–1)

Rahimi 0–1, 5 min
Lingman 0–2, 65 min
Etock 1–2, 72 min
Publik: 2922

Läs också

Nyligen publicerat - Sport