Hoppa till huvudinnehåll

Uppgifter: Tidigare Uefa-presidenten Michel Platini har gripits

Michel Platini har lett UEFA sedan år 2007.
Michel Platini misstänkt för korruption. Michel Platini har lett UEFA sedan år 2007. Bild: EPA platini

Den tidigare Uefa-presidenten Michel Platini är gripen misstänkt för korruption i samband med att Qatar fick fotbolls-VM 2022.

Den 63-årige Michel Platini greps på tisdagsmorgonen, skriver svenska Expressen. Platini greps i Nantarre i Frankrike, och enligt Daily Mirror har han blivit tagen till polisens kontor för motarbetning av korruption.

Enligt medieuppgifter som Expressen tagit del av blev Platini arresterad på grund av utdelningen av VM 2022, som kommer att hållas i Qatar. Qatar utnämndes till värd för herrarnas fotbolls-VM i december år 2010 trots att landets mänskliga rättigheter redan då varit under lupp.

Michel Platini ersatte svensken Lennart Johansson som Uefa-president år 2007. Han var president för Uefa fram till år 2015 då han stängdes av av Fifas etiska kommitté, misstänkt för korruption. Enligt uppgift ska Platini ha tagit emot stora mutor, något som han nekar till.

Platini blev avstängd från allt arbete inom fotboll under sex år, som sedermera förkortades till fyra.

Michel Platini var en av världens bästa spelare på 1980-talet. Han vann Guldbollen tre år i rad åren 1983, 1984 och 1985. Han var också en del av det franska laget som vann EM 1984. Från VM-sammanhang har han en bronsmedalj från 1986.