Hoppa till huvudinnehåll

Vasa Sport färdiga för hösten och klubbens jubileumssäsong i och med senaste nyförvärvet – FM-ligan publicerade slutspelsprogrammet

Antti Erkinjuntti i Tappara-tröjan.
Erkinjuntti byter Tammerfors mot Vasa. Antti Erkinjuntti i Tappara-tröjan. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Antti Erkinjuntti,Tappara,FM-ligan i ishockey

Den erfarna ligaspelaren Antti Erkinjuntti förstärker Vasa Sports anfallstrupp till säsongen 2019/2020, då klubben firar jubileumssäsong. Den 33-åriga anfallaren flyttar över från Tappara och har tecknat ett ettårigt kontrakt med Sport.

– Vi hittade det vi sökte. Erkinjuntti är en erfaren inhemsk anfallare som nått framgång och vet vad som krävs för att göra det.

– Han hämtar med sig sitt toppkunnande till vår anfallstrupp och som person passar han säkert bra in i laget. I och med det här är laget färdig för hösten, kommenterar Sports idrottschef Markus Jämsä i klubbens pressmeddelande.

Hoppa över Twitterpostning

Erkinjuntti har spelat nästan 600 grundseriematcher och 101 slutspelsmatcher i ligan. Han har varit med och vunnit ett FM-guld med TPS och tre FM-silver med Tappara.

Sammanlagt har anfallaren under sina år i ligan stått för 339 poäng i grundserien, samt 45 slutspelspoäng. Poängmässigt sin bästa säsong spelade han i Pelicans för två år sedan, då han stod för 41 poäng (9+32).

Erkinjuntti har också spelat flera matcher i landslagströjan, samt spelat en säsong utomlands i Schweiz där han var klubbens näst mest effektiva spelare med 29 poäng.

Hoppa över Twitterpostning

Klubben firar 80 år den inkommande säsongen. Den första jubileumsmatchen och jubileumssäsongen inleds med Sports första hemmamatch 21 september.

Under säsongen kommer Sport att respektera föreningens 80-åriga historia och olika händelser, meddelade klubben i ett pressmeddelande i går.

FM-ligans slutspelsdatum klara

FM-ligasäsongen drar igång den 12 september då finalparet från den gångna säsongen möts i Tavastehus. Den första fulla sju matchers omgången spelas två dagar senare, den 14 september.

Under den kommande säsongen fördubblas också antalet matcher som spelas i Tallinn, då både SaiPa och Ilves samt Pelicans och Lukko möts där den 25 januari. Den gångna säsongen spelades bara matchen Pelicans – SaiPa i Tallinn.

I dag publicerade också FM-ligan slutspelsprogrammet. Slutspelen börjar den 17 mars och kan ta slut så sent som den andra maj.

Hoppa över Twitterpostning

Kvartsfinalerna, semifinalerna och finalerna spelas enligt modellen bäst av sju. Slutspelets första omgång där lagen placerade 7–10 spelar om plats i kvartsfinalerna, spelas bäst av tre.

Finalmatcherna inleds den 20 april.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport