Hoppa till huvudinnehåll

Vill ditt barn vara med i Superhjälparna hösten 2019?

Superhjälparnas programledare Jontti Granbacka och två barn ler glatt, flickan håller upp en plastflaska mot tittaren
Superhjälparna Alec och Michelle besökte Superhjälparstudion i Vasa och deltog i ett sopsorteringsrace. Superhjälparnas programledare Jontti Granbacka och två barn ler glatt, flickan håller upp en plastflaska mot tittaren Bild: Yle/Åsa Svarvar Buu-klubben,barnprogram,Jontti,superhjälparna

I höst fortsätter Superhjälparna med nya avsnitt och nu har du chansen att anmäla ditt barns intresse av att medverka i ett av dem.

Programmet söker medverkande till studioinspelningar och snälluppdrag. Studioinspelningarna sker i Vasa medan snälluppdragen är utspridda runt om i Svenskfinland.

Snälluppdrag i något förändrad form

Under hösten, med start i augusti, spelar Superhjälparna in snälluppdrag i såväl Nyland, Åboland som i Österbotten.

Denna höst kommer snälluppdragen ha ett upplägg i vilket Jontti eller Malin tillsammans med några barn tar reda på mer om yrken och människor eller frivilligorganisationer.

Gemensam nämnare för dessa är att de har till uppgift att hjälpa såväl andra människor som djur eller miljö eller värna om kulturhistoriskt arv.

Inspelningsplanen ser ut enligt följande:

Augusti
27.8 Östnyland/Lovisatrakten
28.8 Huvudstadsregionen

September
2.9 Österbotten/Replot
16.9 Åboland/Pargastrakten
17.9 Åboland/Åbotrakten
26.9 Österbotten/Pedersöre

Oktober
9.10 Österbotten/Kvevlaxtrakten
10.10 Österbotten/Jakobstad
21.10 Österbotten/Vasa
28.10 Österbotten/Sydösterbotten

Superhjälparnas programledare Jontti Granbacka snickrar fågelholkar tillsammans med barn från Hakalax daghem
Superhjälparna har även haft inspelningar med hela daghemsgrupper, här vid Hakalax daghem i Karleby Superhjälparnas programledare Jontti Granbacka snickrar fågelholkar tillsammans med barn från Hakalax daghem Bild: Yle/Ann-Catrin Virkama daghem,Hakalax,Karleby,barn (familjemedlemmar),fågelholkar,tv-inspelning,Jontti,barnprogram,BUU-klubben,jontti granbacka

Hur gör jag för att anmäla mitt barns intresse?

Om ditt barn bor på någon av de tidigare nämnda ortalternativen, är intresserat av att vara med och datumet kan passa för medverkan kan du skicka e-post till buuklubben@yle.fi.

Märk e-posten med Superhjälparna snälluppdrag.

Det går också att via denna länk:Superhjälparnas inskickssida skicka in intresseanmälan antingen som text eller i videoform.

Redaktionen tar gärna emot hälsningar från barnet/barnen som vill vara med i videoform. Lämplig ålder: 6-8 år. Kompispar får gärna anmäla gememsamt intresse.

Mitt barn med kompis vill delta i studioinspelningen i Vasa

Superhjälparna spelas också in i studion vid Yle i Vasa. Barnen som medverkar där deltar i ett lekfullt sopsorteringrace samt i en kort diskussion.

Följande datum bandas studiodelarna till höstens Superhjälparna:
5.9
12.9
19.9
23.9
3.10
7.10
17.10
24.10
31.10
4.11

Anmälan sker på samma sätt som då man anmäler intresse för att medverka i ett snälluppdrag, alltså per e-post till buuklubben@yle.fi, märk i detta fall e-posten med Superhjälparna studiogäster.

Det går även bra att skicka in anmälan via följande länk: Superhjälparnas inskickssida. Lämplig ålder 5-8 år.

Ladda gärna upp en kort video med en hälsning från barnen som önskar vara med i inskicksformuläret. Berätta gärna vilka datum som passar för medverkan.

Programledaren Jontti granbacka sitter vid ett skrivborde i tv-studion tillsammans med tv-musen Plåstret
Plåstret och Jontti väntar ivrigt på att få sällskap i studion. Programledaren Jontti granbacka sitter vid ett skrivborde i tv-studion tillsammans med tv-musen Plåstret empati

Vi på Superhjälparredaktionen ser fram emot många intresseanmälningar!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Vilda 5 år, unik och finlandssvensk

  Hon är huvudkaraktär i en ny serie som ingår i BUU-klubben.

  Ingen annan erbjuder finlandssvenska tv-serier där finlandssvenska småbarn känner igen sig och hör sitt eget språk. Därför visar BUU-klubben just nu två helt nya sådana: Vilda och Tandfen.

 • Dansarna för MGP 2019

  Dansarna har valts ut för MGP 2019.

  De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

Nyligen publicerat - Barn

 • Ollie: Finalist i MGP 2019

  Oliver "Ollie" Takanen är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Oliver "Ollie" Takanen är 13 år och bor i Karleby. Han är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Siri: Finalist i MGP 2019

  Siri Norrgård är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Siri Norrgård är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • The L.A.W.: Finalist i MGP 2019

  Loke, Alvar och Wilson är en av finalisterna i MGP 2019.

  Trion The L.A.W., som består av Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Valter & Asta: Finalist i MGP 2019

  Valter Klockars och Asta Sharma är finalister i MGP.

  Duon Valter Klockars och Asta Sharma hör till de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Walter: Finalist i MGP 2019

  Walter Wilkman är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Walter Wilkman är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Milla: Finalist i MGP 2019

  Milla Pirjetä är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Milla Pirjetä är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Isabel: Finalist i MGP 2019

  Isabel Rautamo är finalist i Melodi Grand Prix 2019.

  Isabel Rautamo är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.

 • Ida: Finalist i MGP 2019

  Ida Mansikka är en av finalisterna i Melodi Grand Prix 2019.

  10-åriga Helsingforsbon Ida Mansikka är en av de tio utvalda finalisterna som får stå på scenen i årets MGP-final som sänds den 5 oktober 2019 i Yle Fem och på Yle Arenan.