Hoppa till huvudinnehåll

Babblarna och BUU-klubben bjuder på liveshow i Helsingfors 3.8

Affish för Babblarna-musikalen
Affish för Babblarna-musikalen Bild: Anja Callius/Callius Media AB Babblarna,Bibbel Babbel Bubbel

Den 3 augusti 2019 blir färgsprakande för alla barnfamiljer då den svenska dundersuccén Babblarna tillsammans med BUU-klubben bjuder på liveshow i Helsingfors.

Uppvisningen är en del av Punkten - den nyfikna stadsfestivalen som ordnas på Medborgartorget i Helsingfors den 1-3 augusti. BUU-klubben och Babblarna stiger upp på scenen den 3 augusti klockan 9.15. Evenemanget är gratis.

De finlandssvenska barnen hittade Babblarna

Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo utgör tillsammans Babblarna, en grupp fantasifigurer som redan i många år underhållit barn och hjälpt dem i deras språkliga utveckling.

Babblarna finns både som böcker, spel, musik och filmer - och nu också som musikal.

I februari nådde Babblarna-filmerna också fler finlandssvenska barn då de blev en del av Piki-BUU, Svenska Yles innehåll för barn under 3 år.

Musikalen heter Bibbel Babbel Bubbel

Trots att filmerna riktar sig till de allra minsta funkar Babblarna-musikalen Bibbel Babbel Bubbel för barn i alla åldrar! Babblarna utlovar en färgglad, interaktiv och rolig föreställning med språklek och svängig musik.

Publiken får träffa Babba som inte alls vill gå och lägga sig. Tillsammans med roboten Klonk vill Babba bygga en koja som de alla ska sova över i. Men Vovvo är busig och väcker Babblarna hela tiden…

Babblarna-musikalens skådespelare poserar
Babblarna-musikalens skådespelare poserar Bild: Anja Callius/Callius Media AB Babblarna,Bibbel Babbel Bubbel

Barnen i publiken får dansa och sjunga med till både nya och gamla låtar; ”Bibbel Babbel Bubbel”, ”Grattis-låt”, ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första Låten” och många fler.

Träffa BUU-klubben

Med på festivalen är förstås också alla barnens favoriter från BUU-klubben: Jontti, Lisa, Malin, Staffan, BUU-stämpeln och söta lilla Piki-BUU.

Den här färggranna BUU-stämpeln har Jenna ritat.
BUU-stämpeln missar inte sådana här evenemang! Den här färggranna BUU-stämpeln har Jenna ritat. buu

BUU-klubben och Babblarna uppträder på Medborgartorget i Helsingfors klockan 9.15.

Ändring: Showens början har tidigarelagts till klockan 9.15.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP