Hoppa till huvudinnehåll

Brasilien nollat och utbuat – fick två mål bortdömda efter videogranskning

Gabriel Jesus pekar mot någon utanför bild
Gabriel Jesus trodde att han gjorde mål i den andra halvleken. Gabriel Jesus pekar mot någon utanför bild Bild: imago images / Fotoarena/ All Over Press fotboll,Brasiliens herrlandslag i fotboll,Gabriel Jesus

Brasilien hade 70 procent i bollinnehav mot Venezuela men lyckades inte med målskyttet. Två gånger trodde de brasilianska spelarna att de hade nätat men fullträffarna dömdes bort efter videogranskning.

Med en seger över Venezuela skulle Brasilien i natt ha säkrat avancemang i Copa America. Men det ville sig inte för värdnationen som fick nöja sig med ett mållöst kryss.

Brasilien gjorde en betydligt bättre match än i premiären mot Bolivia och hade ett stort bollinnehav. Men bara ett av lagets 18 skott gick på mål och precis som i premiären blev spelarna utbuade av hemmapubliken efter matchen.

– Venezuela spelade väldigt defensivt och i bland gjorde vi förhastade beslut vid den sista passningen. Det gjorde att vi tappade lite självförtroende och gör man inte mål ser det ut som att allt är fel, säger Thiago Silva efter matchen enligt Reuters.

Brasilien hade två bollar i mål i den andra halvleken men båda fullträffarna dömdes bort för offside efter videogranskning.

Firmino i offside två gånger

I den 60:e minuten bredsidade inhopparen Gabriel Jesus in bollen men målet godkändes inte då Roberto Firmino löpte i offside i en sekvens innan bollen nådde Jesus.

Tre minuter före slutet höll sig Philippe Coutinho framme på Everton Soares inlägg och tryckte in 1–0. Trodde alla. Men Firmino, som stod i offsideposition, ansågs ha varit sist på bollen.

– Länge leve VAR. Vi gjorde nästan en perfekt match mot ett väldigt svårt motstånd, säger Venezuelas förbundskapten Rafael Dudamel.

Brasilien fick ett sista gyllene läge att avgöra på stopptid men Fernandinhos nick gick några centimeter utanför stolpen.

– Det var små detaljer som gjorde att vi inte vann, säger Silva.

Inför den sista omgången toppar Brasilien gruppen på fyra poäng, lika många som tvåan Peru. Venezuela är trea i gruppen med tvåa poäng efter två matcher.

Brasilien och Peru möts i den sista gruppspelsomgången.

Resultat:

Brasilien – Venezuela 0–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport