Hoppa till huvudinnehåll

Honka bortaslog HJK i metroderbyt – trångt i tabelltäten i den ytterst jämna fotbollsligan

Honka firar.
Honka jublar efter Juha Hakolas segermål. Honka firar. Bild: Lehtikuva FC Honka,fotboll

Honka orsakade HJK sin första förlust efter att Toni Koskela tog över som chefstränare. Juha Hakola blev matchhjälte efter ett vackert frisparksmål.

Den första halvleken mellan hemmalaget HJK och gästande Honka bjöd inte på några farliga målchanser, eller ens skott på mål.

I den andra halvleken fick Tölö fotbollsstadions 7800 åskådare se en fullträff, men till hemmafansens besvikelse var det Honka som stod för målet som blev matchens enda.

Då 78 minuter spelats smällde Juha Hakola in en frispark via stolpen. Maksim Rudakov i HJK-målet kunde inte annat än se på.

Honka vann med 1–0 och klättrade till andra plats i tabellen med 20 poäng efter tolv matcher. FC Inter har också 20 poäng men är etta tack vare bättre mållskillnad.

Ilves och KuPS är på tredje respektive fjärde plats med 19 poäng var. HJK är i sin tur femma, men bara två poäng bakom ledande Inter.

Toni Koskela som tagit över HJK:s chefstränarskap efter sparkade Mika Lehkosuo hade vunnit sina två första matcher med HJK. Förlusten mot Honka var hans första på den nya arbetsplatsen.

Väyrynen till HJK:s tränarteam

Innan dagens match meddelade HJK att tidigare landslagsspelaren Mika Väyrynen ansluter sig på heltid till klubbens tränarteam.

Väyrynen som fram till nu tränat Klubi 04 har redan hunnit assistera Toni Koskela som tog över som chefstränare i slutet av maj. Nu flyttar Väyrynen ändå helt och hållet till representationslaget.

– Det här är en fin utmaning och en fantastisk möjlighet för mig. Det är en ära att få vara med i Finlands bästa fotbollslags tränarteam, säger Väyrynen i HJK:s pressmeddelande.

Väyrynen som lade skorna på hyllan för ett par år sedan representerade HJK 2012-2014. Största delen av spelarkarriären tillbringade han i Holland där han spelade för Heerenveen och PSV.

I landslaget spelade han 63 matcher och gjorde fem mål.